Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπανδρέου: Ο Ερντογάν δεν θα επισκεφθεί την Θράκη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η απόπειρα σύνδεσης της οικονομικής επιτήρησης με τα εθνικά θέματα αποτελεί πολιτικό casus belli, υπογράμμισε ο

Πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Βρισκόμαστε σε επιτήρηση, αλλά σε επιτήρηση για την οικονομία μας, για κανένα άλλο θέμα, αν κάποιος τολμούσε να τα συνδέσει σε βάρος μας θα αποτελούσε για μας ένα πολιτικό casus beli, διεμήνυσε ο κ. Παπανδρέου.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν μπορούμε να συγχέουμε δύο διαφορετικά πράγματα … Άλλο η μάχη για την οικονομική επιβίωση της χώρας και άλλο τα εθνικά θέματα, παρατήρησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως κόκκινη γραμμή και στα δύο ζήτηματα είναι το συμφέρον της πατρίδας.

«Φόβο θα δείχναμε αν καθόμασταν με σταυρωμένα τα χέρια στην εξωτερική πολιτική», σημείωσε και τόνισε πως προέχει η επιβίωση του έθνους. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή και για αυτό το λόγο οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούν στα εθνικά μας θέματα, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως όλοι οι ξένοι ηγέτες που επισκέπτονται τη χώρα μας, είναι ευπρόσδεκτοι να μεταβούν σε οποιαδήποτε περιοχή επιθυμούν, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής πολιτείας και αυτό ισχύει και για τον Τούρκο πρωθυπουργό, ωστόσο όπως διευκρίνισε, ο κ. Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, δεν θα επισκεφθεί τη Θράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικονομία και βαμπίρ, άναψαν τα αίματα στην Βουλή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε