Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Την παραίτηση Κατρούγκαλου ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τη θέση του υπουργού αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητά για μια ακόμα φορά η ΝΔ.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης και αναφερόμενος σε νέες, όπως λέει, αποκαλύψεις σχετικά με υποθέσεις που είχε αναλάβει ο κ. Κατρούγκαλος αφού είχε ορκιστεί πρωθυπουργός χαρακτηρίζει μονόδρομο την παραίτησή του.

Ανάλογη ήταν η ανακοίνωση του Ποταμιού: “Το σίριαλ Κατρούγκαλου πρέπει να τελειώσει εδώ. Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές.

Η δικαιολογία ότι “τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι” δε μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία. Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να παραιτηθεί σήμερα, πριν αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός να τον αποπέμψει αύριο”.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: “Τα στοιχεία που δόθηκαν επισήμως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για εργολαβικά – συμφωνητικά για υποθέσεις κατά του Δημοσίου που κατέθεσε ο κ Κατρούγκαλος στο ΔΣΑ, μάλιστα μετά την υπουργοποίηση του, είναι συντριπτικά σε βάρος του και σε σχέση με τα όσα υποστήριζε μέχρι σήμερα. Φαίνεται ότι οι έννοιες φιλότιμο και ντροπή για τον κ. Κατρούγκαλο είναι άγνωστες.

Τίθεται όμως μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά πλέον τον κ, Τσίπρα προσωπικά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η επιμονή της κυβέρνησης να καλύπτει, να υποστηρίζει και να μην αποπέμπει τον κ Κατρούγκαλο, μετακυλύει τις ευθύνες στον κ. Τσίπρα.

Και ο κ. Κατρούγκαλος είναι μόνο η αρχή. Το πελατειακό σύστημα που δημιούργησε ο πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ για να αναρριχηθεί στην εξουσία, το βρίσκει ήδη μπροστά του”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε