Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Παρασκευόπουλος για Πανούση: Δεν γίνεται συνένωση χαρτοφυλακίων

Παρασκευόπουλος για Πανούση: Δεν γίνεται συνένωση χαρτοφυλακίων

Αποστάσεις από τον σάλο που έχει προκληθεί τόσο με το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα ΝΕΑ, όσο και για την υπαγωγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πήρε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Πέρα από το ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η μεταφορά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και να πραγματοποιηθεί, δεν νομίζω ότι αυτό θα σημαίνει ότι θα συνενωθούν τα δύο χαρτοφυλάκια» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πρόσθεσε: «Επομένως ο κ. Πανούσης, αναφέρεται σε ζητήματα του δικού του πεδίου κυρίως, και δεν αισθάνομαι καθόλου ότι ανακατεύει τη δική μου περιοχή».

Για τις καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι όταν από την δικαιοσύνη προκύπτει ένα δέον γενέσθαι τότε η αστυνομία οφείλει να παρέμβει. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η αστυνομία έχει και δικά της κριτήρια που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει κάτι. Η καλή λειτουργία υπάρχει όταν οι νόμοι εφαρμόζονται αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος.

Για τις φυλακές τύπου Γ’ είπε ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν παρεξηγήσεις. Είπε ότι το νεο νομοσχέδιο αποκαθιστά την ασφάλεια αλλά και οδηγεί σε ένα πιο ανθρωπιστικό τρόπο έκτισης της ποινής.

«Θα έχουμε περισσότερη ασφάλεια όπως είχαμε στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά. «Είχε γίνει καμία απόδραση;».

Πρόσεθσε ότι το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε ανθρώπους να νοσηλεύονται κάτω από άθλιες συνθήκες στις φυλακές. Ακόμα και αυτοί που έχουν κάνει μεγάλα εγκλήματα δεν δικαιολογείται να έχουν άσχημη αντιμετώπιση από την Πολιτεία.

Υποστήριξε επίσης ότι η ρύθμιση δεν είναι φωτογραφική για τον κατ’ όικον περιορισμό αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε κάποια περιστατικά που είναι επίκαιρα (ανέφερε την απεργία πείνας). Η Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει απαθής, πρόσθεσε.

Για την υπόθεση της Βίκης Σταμάτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι υπήρξε πρόβλημα οπωσδήποτε αλλά οι συνθήκες θα μας δείξουν αν το πρόβλημα ήταν εξατομεικευμένο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε