Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρωδία στις Εξεταστικές

Παρωδία στις Εξεταστικές

– Siemens: Σβήστηκαν με… blanco τα ονόματα αυτών που πήραν τα δώρα
– Βρέθηκαν τιμολόγια για Άκη-Κυριάκο. Τα πληρώσαμε λένε και οι δύο.
– Βατοπέδι: Το ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε μόνο τους “γαλάζιους” και η Ν.Δ. ζητά δίωξη μόνο των “πρασίνων”.

Μία άκρως αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις των μεγάλων κομάτων για την κάθαρση ήταν η σημερινή ημέρα. 

Στην υπόθεση Siemens όχι μόνο δεν εντοπίστηκαν οι μίζες των 100 εκατομμυρίων ευρώ που η εταιρεία ομολόγησε ότι έδωσε σε πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς, αλλά ακόμα και τα δώρα… που έδινε η εταιρεία σε πολιτικούς και δημοσιογράφους… σβήστηκαν με blanco στα έγγραφα της δικογραφίας.

Όπως έγινε και στο παρελθόν όταν ο κ. Χριστοφοράκος αντί να συλληφθεί φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό μαζί με τα στοιχεία του έτσι και τώρα δημοσιοποιούνται μόνο λίγα στοιχεία για “καμμένα” πολιτικά πρόσωπα ως στάχτη στα μάτια της κοινωνίας. 

Αλλά και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, περίσσεψε η υποκρισία.

Η πολυαναμενόμενη λίστα με τα ονόματα των πολιτικών και δημοσιογράφων που έπαιρναν δώρα από τη Siemens είναι σβησμένη τελικά, όπως προέκυψε σήμερα από την κατάθεση του επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ, κ. Καπελέρης στην Εξεταστική για τη Siemens. Ο κ. Καπελέρης δήλωσε ότι ερευνήθηκε ο φάκελος 10.100 από τον Οκτώβριο του 2003 και στον κωδικό αυτό κρύβονταν δώρα, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, λουλούδια και σαμπάνιες. Όπως είπε ωστόσο, οι αποδέκτες ηλεκτρικών συσκευών και τα ονόματα των επιβατών που ταξίδεψαν με πτήση τζετ που πληρώθηκε από τη Siemens έχουν σβηστεί με μπλάνκο.

Μάλιστα, ο κ. Καπελέρης έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στον κ. Ζαγοριανό, λέγοντας πως τα πρωτότυπα φορολογικά έγγραφα τα πήρε ο ανακριτής Ζαγοριανός μετά τον έλεγχο που έκανε και όπως κατήγγειλε δεν υπήρξε καταγραφή με αρίθμηση των κατασχεθέντων από τον κ. Ζαγοριανό στις 9/02/2009 και ουδέποτε δόθηκαν στον ΣΔΟΕ για έλεγχο, 

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της Εξεταστικής με τον κ. Τζαβάρα από τη Νέα Δημοκρατια να δηλώνει πως “αντί να ματώσουμε, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μάτωσε η λογική και η υπομονή μας”.

O σκληρός δίσκος της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου μίλησε και έδειξε ότι υπάρχουν αγορές και τιμολόγια στα ονόματα των Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετής Τσοχατζοπούλου, Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη, αλλά και την νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Ορισμένα βέβαια, όπως φαίνεται και από τη λίστα, έχουν εξοφληθεί από τους αποδέκτες, με  τα περισσότερα όμως από αυτά να  καταχωρούνται στον «αμαρτωλό κωδικό» Θ.Κ. 10100, εκεί όπου καταχωρούνταν τιμολόγια τα οποία εξοφλούσε ο ίδιος ο κ. Χριστοφοράκος.

Πρόκειται για οικοσκευή αλλά και εξοπλισμό γραφείου στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως τηλεφωνικό κέντρο, εξοπλισμός για κομπιούτερ και μόνιτορ ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης, υπάρχει τιμολόγιο στο όνομα της πρώην συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβας.

Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο υπάρχουν δυο τιμολόγια στο όνομά του ύψους 270.000 και 269.000 δραχμών και ένα στο όνομα της κόρης του Αρετής ύψους 800.000 δραχμών.

Στις λίστες εμφανίζεται με τιμολόγια ύψους 11.000 ευρώ και το όνομα Πατσάκης Δ. ο οποίος ήταν συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου και μάλιστα η διεύθυνση που έχει δηλωθεί είναι στο παλιό σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου.

Σε επικοινωνία του Newsit με το γραφείο του πρωην υπουργού, επιβεβαιώθηκε οτι ο κ. Πατσάκης ήταν όντως μέλος της φρουράς του κ. Τσοχατζόπουλου ενω για τα τιμολόγια που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, τονίστηκε οτι ο κ.Τσοχατζόπουλος έχει ήδη καταθέσει τις αποδείξεις πληρωμής παρουσιαζόμενος αυτοβούλως στον ανακριτή.

Υπάρχει επίσης χορηγία στη νεολαία ΠΑΣΟΚ ύψους 15.000 ευρώ και τιμολόγιο στο όνομα Μαρτιγόπουλος ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Cosmote ύψους 7.600 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ








Επίσης σε πτήση που αναφέρεται στις λίστες μεταξύ των επιβαινόντων ήταν η Αικατερίνη Μητσοτάκη και ο σύζυγός της κ. Μαυραγάνης. Ο τελευταίος εμφανίζεται στην λίστα της γραμματέως Χριστοφοράκου ως παραλήπτης από τον ύποπτο κωδικό. Σημειώνεται οτι ο Μιχάλης χριστοφοράκος έστελενε πολλά δώρα σε πολιτικούς από όλους τους χώρους στις ονομαστικές τους εορτές και μάλιστα συνήθιζε να τα στέλνει με τον οδηγό του.

Η Εξεταστική Επιτροπή απέστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητείται να υποβληθεί αίτημα στην γερμανική δικαιοσύνη να υποδείξει στην Siemens να συνεργαστεί με την επιτροπήΕλλάδα.

Το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής πέρασε και ο Επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, προκειμένου να ενημερώσει για τα χρήματα και τα δώρα από τη Siemens, προς πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.
 
Αποχώρησε το ΛΑΟΣ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την εξεταστική επιτροπή για τη Siemens ανακοίνωσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει βούληση να αποκαλυφθούν τα πραγματικά περιστατικά και ότι η υπόθεση οδηγείται σε «κουκούλωμα».

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Κώστα Αϊβαλιώτη αναφέρεται: «Τα στοιχεία που απεστάλησαν σήμερα, σχετικά με τα πάσης φύσεως ‘δώρα’ της Siemens δείχνουν ότι δεν υπάρχει η ενδεδειγμένη ροή που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών. 
Το όλο πράγμα οδηγεί στο κουκούλωμα κάποιων πτυχών. Ο ΛΑΟΣ αποχωρεί από την Εξεταστική και περιμένει να δει αν θα υπάρξει, επιτέλους, πρόθεση για πλήρη αποκάλυψη του τι πραγματικά έγινε, ώστε να λειτουργήσει και πάλι κανονικά -και στο σύνολό της- η Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε