Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποια συμφωνία; Ο Σόιμπλε βλέπει Grexit κατά 50%!

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Λίγη ώρα αφού ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Γέγκερ, χαρακτήρισε γενναιόδωρη την πρόταση των Θεσμών προς την Αθήνα και έστειλε μήνυμα πως ο μόνος τρόπος να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup είναι να κινηθεί η Ελλάδα προς τις θέσεις των δανειστών και όχι το αντίστροφο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, “ξαναχτύπησε”.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που πολλοί τον κατηγορούν πως επιδιώκει το Grexit, είπε, για πρώτη φορά, ότι οι πιθανότητες για συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές είναι 50%.

Άρα το υπόλοιπο 50% είναι οι πιθανότητα για Grexit.

«Δεν ξέρω ποια θα είναι η έκβαση, είναι 50-50», δήλωσε ο Σόιμπλε από τη Φρανκφούρτη, σημειώνοντας ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της», ενώ σημείωσε ότι καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να συγκριθεί με την περίπτωση της Ελλάδας. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα ξέρει τα πλεονεκτήματα της παραμονής της στην ευρωζώνη…

Αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η 30ή είναι η 30ή, όχι η 1η Ιουλίου και σχολίασε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά το ίδιο και η δική μου».

Σε ό, τι αφορά την ουσία των ελληνικών προτάσεων, υποστήριξε ότι πρόκειται μόνο για φόρους και όχι για περικοπές δαπανών και προσέθεσε ότι τα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να ξοδεύουν χωρίς όριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε