Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποιους θέλει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

Ποιους θέλει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης συνεργασίας, αφού όμως ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας και πραγματοποιηθεί σύσκεψη των 3 αρχηγών που την στηρίζουν προκειμένου να συμφωνηθεί το πολιτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με βάση τα όσα είπε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο του κόμματος αλλά και στην συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο MEGA φαίνεται πανέτοιμος και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο προσώπων, τα οποία δεν αποκλείεται να είναι γνωστά πολιτικά στελέχη του κόμματος.

Ο κ.Βενιζέλος στοχεύει σύμφωνα με πληροφορίες τα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης ενώ όσον αφορά τα πρόσωπα ο γραμματέας της ΚΟ ΓΙάννης Μανιάτης και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης χαρακτηρίζονται φαβορί προς υπουργοποίηση.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ βλέπουν με σκεπτικισμό το σενάριο του ανασχηματισμού καθώς διακρίνουν κλίμα καρατόμησης των δύο υπουργών της, Α. Μανιτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Α. Ρουπακιώτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλιστα λέγεται ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης έχει θέσει “βέτο” στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης των δύο υπουργών.

“Βέτο” όμως λέγεται ότι θέτει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο ένταξης της ΔΗΜΑΡ στους κόλπους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς δεν βλέπει με καλό μάτι τα ευρωσοσιαλιστικά ανοίγματα της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ενόψει και της επίσκεψης του Φ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες.

Άλλωστε αρά την πολιτική πίεση που ασκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς την Κουμουνδούρου για “κοινή κάθοδο” στις επόμενες εθνικές εκλογές σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να χάσει έστω και μέρος της πρωτοκαθεδρίας του ως εκπρόσωπος των Ελλήνων σοσιαλιστών στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Εκτός και αν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων και κυβερνητικών εταίρων, και ιδίως της ΔΗΜΑΡ σε αυτή τη φάση, ξεπεράσουν το κλίμα καχυποψίας και το ηγετικό κόμπλεξ στο χώρο της ελληνικής κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κοππά

H πρόταση – έκπληξη Βενιζέλου για το νεο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Ποιός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που “σάρωσε” σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ

Ο Μάρτης φέρνει ανασχηματισμό – Η διαθεσιμότητα «τρώει» (;) τον Μανιτάκη – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Ανασχηματισμός και απολύσεις στο τραπέζι των τριών αρχηγών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε