Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πότε παραιτείται ο Βενιζέλος – Θα γίνει πρόεδρος χωρίς να στήσει κάλπες;

Το πιθανότερο την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του από υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πως θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση μόλις φέρει εις πέρας την αποστολή του, δηλαδή μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το PSI και υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.

Όλα αυτά έγιναν, το Eurogroup ανάβει απόψε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου και η υποβολή παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ζήτημα ημερών.

Ο Λουκάς Παπαδήμος αναζητά ήδη τον αντικαταστάτη του. Ένα σενάριο θέλει τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, σε λύση αλά Μόντι στην Ιταλία, ένα δεύτερο σενάριο θέλει τον Φίλιππο Σαχινίδη να αναβαθμίζεται και ένα τρίτο αναφέρει ότι υποψήφιος για υπουργοποίηση είναι και ο στενός συνεργάτης του Λουκά Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης.

Και αφού παραιτηθεί από υπουργός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα «τρέξει» όλα τα ανοιχτά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ. Ένα από αυτά αν θα στηθούν τελικά κάλπες για την εκλογή προέδρου από τη βάση ή όχι.

Δεδομένου ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου, δεν αποκλείεται τελικά να μη γίνουν οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Το σενάριο αυτό επεξεργάζονται στην Ιπποκράτους, όπως τόνισαν δυο υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι άνθρωποι του (νέου) προέδρου

Κι όμως, ο Βενιζέλος έχει αντίπαλο – Η πιο δύσκολη εβδομάδα για το ΠΑΣΟΚ

Που ήταν Παπανδρέου και Βενιζέλος όλο το Σαββατοκύριακο;

Μετά από τόσο ντόρο τελικά μόνο ένας πάει στον… “τελικό”! – Μόνος υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

“Όργια” στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ – Έφτιαξαν σάουνες και ξόδευαν χρήματα ενώ έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε