Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το “πόθεν έσχες” του Νίκου Βούτση και οι παρατηρήσεις στους δημοσιογράφους

Βούτσης πόθεν έσχες

Την προσοχή στην δημοσιογραφική επεξεργασία των στοιχείων των πολιτικών πόθεν έσχες ζήτησε με παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για να μην παρουσιάζεται μια στρεβλή εικόνα για χάρη εντυπώσεων και μόνο…

Μετά τις πρώτες αναρτήσεις στο διαδίκτυο και τα πρώτα ρεπορτάζ ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσήλθε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λέγοντας πως για μια ακόμα φορά παρατήρησε πως παρουσιάζεται μια στρεβλή εικόνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εμπράγματα δικαιώματα που εγγράφονται από τους βουλευτές στα πόθεν έσχες τους.

Παρουσιάζονται είπε βουλευτές και οι σύζυγοί τους να κατέχουν από κοινού 10 και 11 ακίνητα όταν σε πολλά από αυτά υπάρχει ποσοστό που κατέχει ο καθένας στο  ίδιο διαμέρισμα ή σε βοηθητικούς χώρους ή για κατοχές οικοπέδων που όμως έχει εξαντληθεί ο οικοδομικός τους συντελεστής.

Αυτό είπε, ενώ είναι ευκρινές στα πόθεν έσχες των πολιτικών δεν διευκρινίζεται στα δημοσιογραφικά κείμενα και ρεπορτάζ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρεβλή εικόνα για κάποιους βουλευτές.

Σαφώς, πρόσθεσε υπάρχουν βουλευτές που έχουν και καλά κάνουν και έχουν μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία αλλά υπάρχουν και άλλοι πολύ που παρουσιάζονται να έχουν ακίνητη περιουσία που δεν έχουν. Μάλιστα έδωσε ως παράδειγμα τον εαυτό του που τον παρουσιάζουν να έχει πολλά ακίνητα που όμως δεν έχει και πέρυσι και τα προηγούμενα έτη χρειάσθηκε να κάνει παρέμβαση… Αυτό, είπε δεν είναι σωστό.

Το πόθεν έσχες του Νίκου Βούτση

Σύμφωνα πάντως με το πόθεν έσχες του, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε συνολικά εισοδήματα από την βουλευτική του αποζημίωση ύψους 84.975 ευρώ, η σύζυγός του από την εργασία της έλαβε 27.353 ευρώ,  από ακίνητα είχε εισόδημα 7.200 ευρώ, άλλα 108 ευρώ από εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ τα μερίσματά τους από τόκους δεν άγγιξαν ούτε τα 5 ευρώ. Οι οικογενειακές τους τραπεζικές καταθέσεις ανέρχονταν στο τέλος του 2015 σε 2.019 ευρώ μέρος , των ετήσιων εισοδημάτων τους.

Από ακίνητα, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ένα σπίτι στην Κηφισιά και η σύζυγός του ένα διαμέρισμα στη Νέα Ερυθραία. Επίσης  έχει και κάποια μερίδια σε βοσκοτόπια στην Τεγέα, που έχουν προέλθει από οικογενειακή κληρονομία.

Η σύζυγος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση έχει 20 μετοχές της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» αξίας κτίσης 120 ευρώ που έχει αγοράσει από τα ετήσια εισοδήματά της. Δεν έχουν τραπεζική θυρίδα.

Αντίθετα, ο Νίκος Βούτσης εμφανίζει λάβει το 2007 ένα τραπεζικό δάνειο αρχικού ποσού 30.000 ευρώ και η οφειλή του ανερχόταν σε 38.551 ευρώ. Επίσης, να έχει λάβει ένα άλλο τραπεζικό δάνειο το 2011, αρχικού ποσού 42.496 ευρώ και η οφειλή του στο τέλος του 2015 είχε ανέλθει στις 49.083 ευρώ

Επίσης αναγράφει πως έχει το 2015 έναν καταλογισμού οφειλής στην ΔΟΥ ύψους 25.292 με  το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό στο τέλος του έτους  να ήταν στα 22.040 ευρώ. Επίσης,  το 2015 είχε και μια άλλη οφειλή  στην ΔΟΥ  Κηφισιά με το  αρχικό ποσό να είναι στα  9.244 ευρώ και στο τέλος του έτους να το είχε μειωθεί στις 8.483 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει  αγοράσει από το 2006 και κατέχει ένα ΙΧ 1.600 κυβικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις