Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Σαμαράς: Οχι σε απολύσεις στο Δημόσιο – Τι είπε μετά την συνάντηση με την Τρόϊκα

Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης και να μην επικρατήσει ασφυξία στην αγορά, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στους εκπροσώπους της τρόικας, με τους οποίους συναντήθηκε στη Ρηγίλλης, αργά το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά πως “πρέπει να καταλάβουμε όλοι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι μόνο μία ζωντανή οικονομία και μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να έχει τη δυνατότητα θετικής και αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον”.

Νωρίτερα, μιλώντας στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, σημείωσε ότι το μνημόνιο θα δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα στη χώρα και πρόσθεσε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι κοντά στους μικρομεσαίους.

Αναλύοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά.

Η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, έχει αυξηθεί η συσπείρωσή της πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι, κερδίζει συνεχώς δυνάμεις, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα των εκλογών, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «επιτύχαμε πολλά, πολύ σύντομα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, ενώ δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας και έχουμε ακόμη σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να καλύψουμε».

Μιλώντας για την υποψηφιότητα Κικίλια, είπε ότι σε μια ευρύτερη περιφέρεια στην οποία παραδοσιακά υστερεί η ΝΔ κι ενώ οι δημοσκοπήσεις αρχικά τον εμφάνιζαν τρίτο, πέτυχε την πρώτη Κυριακή να έρθει δεύτερος με μικρή διαφορά, και τη δεύτερη Κυριακή να φτάσει στο 48%. Παίρνοντας, έτσι, την καλύτερη επίδοση που είχε το κόμμα ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υποψηφιότητα Κατριβάνου το 1998.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «το κόμμα των εκβιασμών και των ψεμμάτων, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με τον χειρότερο εαυτό του, με το χειρότερο παρελθόν του, με τα απίστευτα λάθη του, με τις βαριές αμαρτίες του».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε