Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεμνά και ταπεινά οι τελετές παράδοσης-παραλαβής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τελικά, τελετές παράδοσης και παραλαβής στα υπουργεία έγιναν, αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας στον Ανδρέα Λοβέρδο, έναν «φίλο οποίος ξέρει να δίνει μάχες και να νικά». Όσον αφορά σε έναν απολογισμό του έργου της, επεσήμανε ότι «δώσαμε μια μάχη σημαντική, η οποία θα δώσει καρπούς άμεσα».

Τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει είδε από την πρώτη στιγμή ο νέος υπουργός Υγείας. Στα σκαλιά του υπουργείου είχαν συγκεντρωθεί 30 γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για τη ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται τα χρόνια της ειδικότητάς τους.

«Νοιώθω τα συναισθήματα, που έχει κάποιος, όταν φεύγει από προβλήματα και πάει να βρει προβλήματα», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και διαβεβαίωσε ότι παρά τις δυσκολίες είναι αποφασισμένος να παλέψει και να κερδίσει.

Η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για συνολική δουλειά πέρα από το λογική των αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση όλων στο υπουργείο Υγείας, και τόνισε, ότι «έρχεται μια άξια ομάδα να συνεχίσει το έργο, που έγινε». Οι νέοι υφυπουργοί, Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης, αναλαμβάνει πιθανότατα το κομμάτι, που θα αφορά τη διατροφή και την άθληση, όροι που προσδιορίστηκαν και εντάχθηκαν στο υπουργείο Υγείας.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο απερχόμενος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για μια από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής του, καθώς στην τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Ιουνίου έχασε τον υπασπιστή του, έναν από τους πλέον στενούς του συνεργάτες τα τελευταία χρόνια, τον Γιώργο Βασιλάκη. Δήλωσε περήφανος για το έργο που έγινε στο υπουργείο από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του και εξήρε τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο διάδοχός του, Χρήστος Παπουτσής, χαρακτήρισε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό που πέρασε από το συγκεκριμένη θέση. Επεσήμανε δε ότι υπό την ηγεσία του θα δοθεί έμφαση σε δύο παράγοντες: την ανθρωπιά και την ασφάλεια.

Λίγα λόγια από τη Λούκα Κατσέλη κατά την τελετή στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. «Ήλθαμε να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε. Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται», τόνισε και διευκρίνισε ότι δε θα γίνουν δηλώσεις.

«Έχουμε μια πορεία άξια που θεωρώ σίγουρο ότι θα συνεχίσει η νέα ηγεσία» είπε η Κατερίνα Μπατζελή παραδίδοντας τα… κλειδιά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιλένα Αποστολάκη. Ο νέος υπουργός τόνισε ότι έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το έργο που έχει παραχθεί στον αγροτικό χώρο, το οποίο και θα συνεχιστεί.

Θερμό το κλίμα και στην αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εργασίας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για συνέχεια της προσπάθειας, και υπογράμμισε ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Υγείας στον κρίσιμο τομέα του κλάδου περίθαλψης των ταμείων. Η νέα υπουργός Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η δουλειά των τελευταίων μηνών, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική, κάνοντας λόγο για μεγάλες τομές στο Ασφαλιστικό.

Προτεραιότητα, είπε, θα είναι οι πολιτικές ενεργού απασχόλησης σε μια συγκυρία δύσκολη όπου θα πρέπει να στηριχθούν οι άνεργοι. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κουτρουμάνης γίνεται πλέον αναπληρωτής υπουργός, ενώ νέοι υφυπουργοί είναι η Αννα Νταλάρα και ο Βασίλης Κεγκέρογλου που μίλησαν για βαριά ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές έκαναν λόγο οι υφυπουργοί Αννα Νταλάρα και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά πέρασε την πόρτα του υπουργείου Παιδείας όπου τοποθετήθηκε ως αναπληρώτρια υπουργός. Την υποδέχτηκε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, εκφράζοντας την ιδιαίτερα χαρά της και την ικανοποίησή της για τη συνεργασία που θα έχει μαζί της. Χαρακτήρισε την κ. Γεννηματά διακεκριμένη πολιτικό και καλή φίλη και τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας θα έχει τώρα περισσότερες δυνάμεις για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του.

Η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τη χαρά και την τιμή που αισθάνεται συμμετέχοντας στην ισχυρή, όπως είπε, ομάδα του υπουργείου Παιδείας και πρόσθεσε ότι τα ελλείμματα στο χώρο της παιδείας είναι σημαντικά και ανάλογης σημασίας με αυτά της οικονομίας. Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα θέματα της παιδείας είναι θέματα πολιτικής προτεραιότητας, αλλά και προσωπικής προτεραιότητας του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελπίδες και μεγάλα ερωτήματα – Τα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης
Σαρωτικός ανασχηματισμός 01:35 μετά τα μεσάνυχτα – Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση – Δεν θα γίνουν τελετές παράδοσης – παραλαβής
Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε