Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σρέντερ: Δε φτάνει η λιτότητα, δώστε στην Ελλάδα χρόνο!

Σρέντερ: Δε φτάνει η λιτότητα, δώστε στην Ελλάδα χρόνο!

Μια ακόμη ευκαιρία να την… «πει» στην Άνγκελα Μέρκελ βρήκε ο προκάτοχός της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ζητώντας να δοθεί επιτελούν η περιβόητη επιμήκυνση στην Ελλάδα.

Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας υπερασπίζεται την λεγόμενη Agenta 2010, δηλαδή τις επίπονες μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφάρμοσε η κυβέρνησή του και τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

«Γνωρίζουμε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα μόνο όταν συνοδεύονται από οικονομική ανάπτυξη. Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν κάνει σημαντικές προόδους. Η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα οι χώρες αυτές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο δείχνει ωστόσο ότι μόνο με λιτότητα δεν αντιμετωπίζεται η κρίση. Το αντίθετο μάλιστα.

Υπάρχει ο κίνδυνος η σκληρή λιτότητα να στραγγαλίσει την οικονομία, όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση της Ελλάδας. Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα προχώρησε σε αυξήσεις φορολογίας και περιορισμό δαπανών που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ. Μέχρι το 2014 θα φθάσουν στο 30%.

Καμία κοινωνία και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες περικοπές. Για το λόγο αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο”

Μέσα σε ένα μήνα κρίνεται η τύχη της Ελλάδας

‘Είμαστε στα μισά της κρίσης”

Πόσο πουλάνε ΔΕΚΟ και περιουσία; Γιατί δεν λένε τις τιμές

Πάει για … κούρεμα στον Ντράγκι ο Σαμαράς;

”Ούτε ένα ευρώ δεν φέρνουν οι επενδυτές”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε