Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνάντηση Δρούτσα – Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, φθάνει σήμερα στη Νέα Υόρκη και την Παρασκευή, στις 7 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Κύριο θέμα συζήτησης του κ. Δρούτσα με τον επικεφαλής του ΟΗΕ αναμένεται να είναι το Κυπριακό ενόψει της έκθεσης που ετοιμάζει ο Γ.Γ., η οποία θα δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Άλλα θέματα συζήτησης θα είναι οι συνομιλίες για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Μέσα στα πλαίσια της σύντομης επίσκεψης εργασίας στην αμερικανική μεγαλούπολη, προερχόμενος από το Λονδίνο, ο κ. Δρούτσας, πριν τη συνάντησή του με τον Μπαν Κι-μουν, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θα έχει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας κ. Δημήτριο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας θα μεταβεί στην Αστόρια και συγκεκριμένα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών και εκπροσώπων ομογενειακών φορέων. Ο κ. Δρούτσας θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη το Σάββατο.

   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε