Πολιτική

Υπερωρίες στο Μαξίμου για τη λίστα ενόψει της συνάντησης Τσίπρα – Μέρκελ

Πυρετός συσκέψεων και κοστολογημένη λίστα επί τροχάδην για να μην πάει με... άδεια χέρια τη Δευτέρα στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Αγώνα δρόμου κάνει ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να είναι έτοιμο μέχρι τη Δευτέρα ένα προσχέδιο με τη λίστα των κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων.

Νωρίτερα στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη (και αργότερα με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου).

Το οικονομικό επιτελείο προχωράει σε εξειδίκευση και κοστολόγηση των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, όπως έχουν απαιτήσει οι Ευρωπαίοι εταίροι, ώστε να υπάρξει σύντομα έγκριση από το Eurogroup να ξεκινήσει η υλοποίηση των μέτρων και έτσι να ξεκλειδώσει μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

Στη συνάντηση της Δευτέρας, η Γερμανίδα καγκελάριος απέκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς η συνάντηση είναι διμερής και τυπικά δεν μπορούν να συζητηθούν θέματα που αφορούν το σύνολο της Ευρωζώνης. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός θέλει να χει στα χέρια του ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα εμφανίσει στο επόμενο Eurogroup.

Ο ελληνικές προτάσεις θα στηρίζονται στη λίστα που έχει ήδη αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup και περιλαμβάνουν αλλαγές στης φορολογία εισοδήματος και στο ΦΠΑ, ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, συνέχιση όσων αποκρατικοποιήσεων είναι σε εξέλιξη, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και μέτρα για το άνοιγμα των αγορών, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 12
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου