Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα ίδια είπε ο Καπελέρης στον οικονομικό εισαγγελέα

Τα ίδια είπε ο Καπελέρης στον οικονομικό εισαγγελέα

Κατάθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» έδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

Ο πρώην ειδικός γραμματέας φέρεται να επανέλαβε στον κ. Πεπόνη όσα υποστήριξε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου είχε κληθεί για την υπόθεση της λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC.

Βάσει δημοσιευμάτων στον Τύπο, ο κ. Καπελέρης φέρεται να υποστηρίζει ότι ουδέποτε του παραδόθηκε από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λίστα με 1991 ονόματα καταθετών στην εν λόγω τράπεζα, συμπληρώνοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τέλη του 2010 αρχές του 2011, του έδωσε ατύπως κάποια ονόματα προκειμένου να ερευνηθεί το «οικονομικό προφίλ τους».

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται ποια ήταν αυτά τα πρόσωπα, αλλά επισημαίνει ότι δεν ήταν πολιτικά της παρούσας ή προηγουμένων περιόδων.

Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει καλέσει σήμερα και άλλον μάρτυρα, που όπως εκτιμάται, είναι επίσης στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε

Η Βουλή ζητά τη λίστα Λαγκάρντ

Η λίστα με τους “φτωχούς” εκατομμυριούχους που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό

Οι… “λίσταρχοι” και η “θαμμένη” λίστα – Τι είπαν οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τους υπουργούς – Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε