Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ! Έρχεται νέα βελτιωμένη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα απόψε το βράδυ
– Η συνομιλία των δύο ανδρών έγινε (όπως πάντα) σε καλό κλίμα
– Η πρόταση που είχε έτοιμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να… ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση
– Ποιοι δεν την είδαν με “καλό μάτι” και άσκησαν βέτο!
– Τι προβλέπει για το δημοσιονομικό κενό
– Φήμες για Σύνοδο Κορυφής μέσα στο σαββατοκύριακο

Όπως σας είχε αποκαλύψει το newsIT από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δύο άνδρες είχαν απόψε το βράδυ μία σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία.

Μία συνομιλία που κράτησε περίπου 8 λεπτά και -όπως αναφέρεται σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις- έγινε σε… “καλό κλίμα”.

Αυτό που προκύπτει από τις πληροφορίες, είναι πως το ερχόμενο σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι… “καυτό”, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να υπάρξει νέα επαφή μεταξύ τους μετά την επιστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού από την Μόσχα.

Η πρόταση του Γιούνκερ

Ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, όπως αποκάλυψε το Newsit το μεσημέρι, είχε έτοιμη νέα πρόταση την οποία και θα έστελνε στην Αθήνα μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό το οποίο οι δανειστές ανεβάζουν στα 2 δις και η ελληνική πλευρά στο 1,5 δις, ο Γιούνκερ πρότεινε να αυξηθούν κατά 250 εκατομμύρια ευρώ οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Επίσης, πρότεινε να μπει «μαχαίρι» 100% στις πρόωρες συντάξεις από τώρα! Το Ασφαλιστικό θα πήγαινε για το Φθινόπωρο έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Όμως δεν πρέπει να λογαριάζει κανεις χωρίς τον Σόιμπλε και όχι μόνο! Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όταν ενημερώθηκαν για τη νέα πρόταση Γιουνκερ, οι χώρες του σκληρού πυρήνα γύρω από την Γερμανία αντέδρασαν και έθεσαν ένα είδος βέτο.

Έτσι η πρόταση δεν εστάλη ποτέ και είναι άγνωστο αν θα υπάρξουν τροποποιήσεις και θα σταλεί ξανά ή θα θαφτεί σε κάποιο συρτάρι…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε