Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα – Mε Γιούνκερ και Μπαρόζο μίλησε ο Παπανδρέου

Την ώρα που διαπιστώνουν οτι ούτε οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ, ούτε τα ευχολόγια πιάνουν στις αγορές, οι ευρωπαίοι αποφασίζουν οτι πρέπει να δείξουν έργο!

Ετσι, την ώρα που ο Παπανδρέου έχει απανωτές τηλεφωνικές επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ, αρχίζουν οι ανακοινώσεις και οι διαρροές.

Ηδη, ανακοινώθηκε οτι την Τρίτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα, ενώ μέσω ιστοσελίδας διέρρευσε οτι όλα τα εθνικά κοινοβούλια θα ανοίξουν νωρίτερα για να επικυρώσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για την διάσωση της Ελλάδας.

Ο Παπανδρέου στα τηλέφωνα

‘Ηδη το πρωί της Δευτέρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Ζοζέ Μανιυέλ Μπαρόζο, ενώ το απόγευμα συνομίλησε με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ. Και στους δυο τόνισε την ανάγκη να εξεταστεί σοβαρά το θέμα του ευρωομολόγου.

Το μπαράζ των τηλεφωνημάτων ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής.
Ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη συνομιλία με τον κ. βαν Ρομπάι, τέθηκε το θέμα της πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ότι αφορά τα ιταλικά ομόλογα. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στο πνεύμα της επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, για τη γρήγορη και ακριβή εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αλλά και για το πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές.

Στο μεταξύ, έχει αναπτυχθεί μια φημολογία οτι ο Γιώργος Παπανδρεου θέλει να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στη ΔΕΘ. Πάντως, αυτη την εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και της ανάγκης να προωθηθούν γρήγορα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο μεσοπρόθεσμο αλλα και ενόψει της άφιξης του πρώτου κλιμακίου της τρόικας στα τέλη Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τετ α τετ Παπανδρέου – υπουργών ενόψει τρόικας

Εφιάλτης στην Ελλάδα από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης – Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου με Ρομπάι

Το θρίλερ της Δευτέρας – Κοκκίνισαν οι δείκτες στην Ευρώπη – Κράχ στην Αθήνα!

Τώρα τρέχουν! Ανοίγουν νωρίτερα τα κοινοβούλια για να επικυρώσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε