Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Το ξέσπασμα της Λούκας

Το ξέσπασμα της Λούκας

Το αίμα της πίσω φαίνεται να προσπάθησε να πάρει η υπουργός Οικονομίας

στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠαΣοΚ.

Η υπουργός Οικονομίας που ακούει κατά καιρούς πολλά από συναδέλφους της για καθυστερήσεις στο έργο του υπουργείου της ξάφνιασε πολλούς βουλευτές όταν άφησε να εννοηθεί ότι τα υπόλοιπα υπουργεία αδυνατούν να προωθήσουν χρήματα του ΕΣΠΑ ώστε να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Το θέμα που συζητούσαν ήταν η ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μόνο ημέρα.
Κάποια στιγμή κάποιος βουλευτής ρώτησε την κα  Κατσέλη πότε θα φανεί ότι υπάρχει ροή χρημάτων προς τις επιχειρήσεις. 

«Εχετε δίκιο που ρωτάτε για τα οικονομικά στοιχεία. Εγώ και ο Σταύρος Αρναουτάκης κάνουμε αγώνα δρόμου για τις επιχειρήσεις. Αλλά δεν είμαστε μόνοι μας. Θα σας πω το παράδειγμα ενός υπουργείου, στο οποίο εγκρίναμε χρηματοδότηση ύψους 960 εκατ. ευρώ και αυτό μας έστειλε πίσω χαρτιά που δικαιολογούσαν προγράμματα 36 εκατ. ευρώ» είπε η υπουργός Οικονομίας.

Η απάντηση προκάλεσε αναστάτωση.
 «Να μας πεις ποιο είναι το υπουργείο. Ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί που δεν ανταποκρίνονται!» της είπε ο κ. Κ. Γείτονας.

Η απάντηση μπορεί να μην ήρθε ποτέ αλλά οι βουλευτές ζητούσαν επίμονα να τους πει ποιό.

Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ η κα Κατσέλη, ετοιμάζει έναν κατάλογο ανάλογο με την έκθεση προόδου του Προγράμματος Σταθερότητας την οποία έχει δημοσιοποιήσει ο κ. Θ. Πάγκαλος όπου θα καταγράφονται τα ποσά του ΕΣΠΑ που εγκρίνει το υπουργείο και το ποσοστό που απορροφούν οι διάφοροι φορείς (υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι, κ.ά.).

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε