Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τον είδε στα.. μουλωχτά! Έγινε σήμερα τελικά η συνάντηση Βενιζέλου – Προβόπουλου

Τον είδε στα.. μουλωχτά! Έγινε σήμερα τελικά η συνάντηση Βενιζέλου – Προβόπουλου

Και ξαφνικά έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία ένα δελτίο Τύπου όπου πληροφορούμασταν ότι συναντήθηκαν οι κύριοι Βενιζέλος και Προβόπουλος.

Η συνάντηση ήταν αυτή που ήταν να γίνει χθες αλλά αναβλήθηκε μετά την επίθεση μικροομολογιούχων εναντίον του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαχινίδη την ώρα που επισκέπτονταν χθες βράδυ την ΤτΕ. (διαβάστε την είδηση)

Έτσι, σήμερα χωρίς να έχει ανακοινωθεί ώρα και τόπος συνάντησης ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον κ. Προβόπουλο….

“Χρειαζόμαστε μία νέα αφετηρία, προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να υποστηριχτεί από ένα νέο τραπεζικό σύστημα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είδε τον κ. Προβόπουλο σε ασφαλές μέρος: στο γραφείο του στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η συζήτηση που είχε με τον κ. Προβόπουλο, και στην οποία ήταν, επίσης, παρόντες οι κύριοι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραϊτης, «αφορά την επόμενη ημέρα».

«Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες για να στηρίξει, όχι μόνο τις καταθέσεις αλλά και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας», τόνισε, σημειώνοντας ότι «αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, ότι ως προς αυτό «θέλουμε ένα σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες, ένα σύμφωνο ανασυγκρότησης με κάθε τράπεζα και ένα σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών μέσα στην αγορά» και προσέθεσε πως «μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουμε θα το νοιώσει ο κάθε Έλληνας στη ζωή του».

Επειδή, όπως είπε, τώρα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα από την οπτική γωνία της πραγματικής οικονομίας, «έχει πολύ μεγάλη σημασία οι εποπτικοί μηχανισμοί και η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή».

Αναφερόμενος στην πρόταση που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί πριν τις εκλογές με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία, ο καθένας που χρωστάει στις τράπεζες, το κάθε υπερχρεωμένο νοικοκυριό, να νοιώσει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο που το προστατεύει με ένα δίκαιο τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μικροομολογιούχοι κλωτσούσαν και έριχναν μπουνιές στο αυτοκίνητο του Βενιζέλου – Είχαν εγκλωβίσει τον Σαχινίδη – Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την αστυνομία

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε