Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιάνης Βαρουφάκης: Καλύτερα η Αίγινα από το Brussels Group – Η Bild τον “τσάκωσε” στο πλοίο της γραμμής

Γιάνης Βαρουφάκης: Καλύτερα η Αίγινα από το Brussels Group – Η Bild τον “τσάκωσε” στο πλοίο της γραμμής

– Στην Αίγινα από το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη Δανάη Στράτου
– Την ίδια ώρα ο Τσακαλώτος ήταν στο Μαξίμου για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα
– Ταξίδευαν ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group
– Διακόπηκαν για σήμερα οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες
– Θα συνεχιστούν τη Δευτέρα – Εμπλοκή για εργασιακά και ομαδικές απολύσεις

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε να μην περιμένει τον (μαύρο όπως αποδείχθηκε) καπνό από το Brussels Group και εκμεταλλευόμενος τον καλοκαιρινό καιρό, πήρε την καλή του Δανάη Στράτου, μπήκαν στο πλοίο της γραμμής κι έφυγαν για το ησυχαστήριό τους στην Αίγινα.

Για… “κακή τύχη” του υπουργού Οικονομικών (όχι πως τον νοιάζει αλλά κουβέντα να γίνεται) στο πλοίο της γραμμής για την Αίγινα ήταν και η… Bild. Ναι, η γερμανική εφημερίδα που γενικώς τέτοια θέματα, δεν τα χάνει.

Αλλά το θέμα δεν είναι η Bild και οι φωτογραφίες του χαμογελαστού και χαλαρού Γιάνη Βαρουφακή στο πλοίο για την Αίγινα. Το θέμα είναι πως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, επιλέγει ένα ταξιδάκι στην Αίγινα την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Τις μουντές Βρυξέλλες που καμία σχέση με την ηλιόλουστη Αίγινα…


Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega η δημοσιογράφος της Bild, Λιάνα Σπυροπούλου, εκείνη και οι συνάδελφοί της από την εφημερίδα ταξίδευαν για την Αίγινα για ένα ρεπορτάζ: αν στο νησί του υπουργού, κόβουν αποδείξεις. Αλλά πέτυχαν “λαβράκι”: τον ίδιο τον υπουργό.

Την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης ταξίδευε για την Αίγινα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρισκόταν στο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μια συνάντηση από την οποία απουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο «συντονιστής» της διαπραγματευτικής ομάδας μετά τον… ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: γιατί έλειπε από αυτή τη σύσκεψη ο Γιάνης Βαρουφάκης; Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της Κυριακής υποστηρίζει πως ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη έχει δημιουργηθεί αγεφύρωτο χάσμα. Πριν μερικές μέρες άλλωστε και μετά το επεισοδιακό Eurogroup στη Λετονία, με απόφαση του πρωθυπουργού μπήκε στην διαπραγματευτική ομάδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και μάλιστα με ρόλο κλειδί, ενώ αντικαταστάθηκαν και όλοι οι στενοί συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών!

Και όλα αυτά ενώ στις Βρυξέλλες, οι δυο πλευρές, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, αποφάσισαν σήμερα Κυριακή να πάρουν… ρεπό για να ανασυνταχθούν και από τη Δευτέρα να ξεκινήσουν ξανά τη μάχη των διαπραγματεύσεων, όπως δημοσιεύει το capital.gr.

Η εμπλοκή που σημειώθηκε έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός πως οι δανειστές (και ειδικά το ΔΝΤ) έχουν στυλώσει τα πόδια και απαιτούν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν χθες ότι “ομαδικές απολύσεις και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων αποτελούν παραπάνω από κόκκινη γραμμή”.

Φωτογραφίες: BILD / ANDREAS THELEN

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε