Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Βαρύ” το κλίμα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο ΠΑΣΟΚ

Δύσκολες ημέρες περνά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που έχει ανακοινώσει τα χειρότερα μέτρα που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα βιώνοντας και την ανησυχία για το αν το πρόγραμμα θα βγει ή όχι.

Πρόσφατα ο υπουργός αντιμετώπισε τα “πυρά” των συναδέλφων του στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, όπου η Βάσω Παπανδρέου του είπε ότι είναι η πρώτη φορά που δεν τον βλέπει σίγουρο. “Βλέπετε τώρα ότι το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος; Δεν υπάρχουν μονόδρομοι” πρόσθεσε η κ. Παπανδρέου.

Σαφής και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, που του είπε ότι “δεν ξέρουμε πια τι να πούμε στον κόσμο”. “Όλο υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και όλο ανακοινώνουμε διάφορα και επιπλέον δεν βλέπουμε αποτελέσματα” δήλωσε.
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και πολλοί άλλοι βουλευτές που εξέφρασαν έντονη ανησυχία, ειδικά για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. , για το οποίο το τοπίο είναι “θολό”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ο υπουργός έχει “βαρύνει” τελευταία ειδικά μετά την ανακοίνωση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας κατά της χορήγησης δανείων σε χώρες μέλη της ευρωζώνης με πρόβλημα χρέους, η έκθεση της τρόικας που βλεπει καθυστερήσεις σε τομείς του προγράμματος και βέβαια το γεγονός ότι πρέπει να παρθουν νέα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ μέσα στο 2011.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που συνάντησαν τον υπουργό στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, περιέγραφαν το κλίμα με χαρακτηριστικές εκφράσεις. “Αυτή τη φορά δεν είχε το αγέρωχο ύφος που ξέραμε” είπαν βουλευτές και τον κατηγόρησαν ότι “δεν είπε την αλήθεια στο λαό”.  Άλλοι βουλευτές έλεγαν ότι “η πολιτική μας απέτυχε” καταλογίζοντας στον υπουργό ότι δεν έχει σαφές σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Κορυφαίος υπουργός – σύμφωνα πάντα με το άρθρο – ανέφερε ότι όλοι οι στόχοι που έθεσε για το 2010 απέτυχαν. “Σε τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στο λαό. Που θα βρεθούν τα επιπλέον 1,7 δισ. ευρώ το 2011 και τα 23-25 δισ. ως το 2015 που προβλέπει το μνημόνιο νο 4;”, είπε.

Όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, ο υπουργός κάλεσε πρόσφατα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να τους ενημερώσει για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο εξής. Στη συνάντηση βρέθηκαν ο Γ. Ραγκούσης, ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Χ. Παμπούκης, η Α. Διαμαντοπουλου και η Τ. Μπιρμπίλη.

Εσωκομματικοί του αντίπαλοι αναφέρουν στην εφημερίδα, ότι “προσπαθεί να βρει στηρίγματα εντός του υπουργικού συμβουλίου”, ωστόσο προσθέτουν ότι “μην ξεχνάτε ότι δεν είναι καν βουλευτής”.

Διαβάστε επίσης:

Παπακωνσταντίνου: Δεν παραιτούμαι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε