Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτό είναι το νέο P10 και P10 Plus από την Huawei!

Αυτό είναι το νέο P10 και P10 Plus από την Huawei!

Η Huawei παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2017 τα δύο νέα smartphones της P10 και P10 Plus τα οποία έχουν βελτιωθεί τόσο στην εμφάνιση όσο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους

Ξεκινάμε με το Huawei P10 το οποίο διαθέτει οθόνη LCD IPS των 5,1 ιντσών ανάλυσης 1080 x 1920 pixels (λίγο μικρότερη από το P9 που ήταν 5,2 ιντσών) και φυσικά πολύ ανθεκτική σε γρατζουνιές και πτώσεις αφού έχει επικάλυψη από κυρτό γυαλί 2.5D τύπου Gorilla Glass 5. 

Στο εσωτερικό του κρύβει τον  οχταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 960 της HiSilicon, (ίδιος με αυτός του Mate 9) 4GB μνήμης RAM και με 64GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρο ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με χρήση SD κάρτας.

Ο πρώτος τομέας που έχει δώσει μεγάλη σημασία η Huawei είναι το design και γι’ αυτό η εταιρία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τo Pantone Color Institute το οποίο έχει αναλάβει να δημιουργήσει μοναδικές χρωματικές δημιουργίες με διαφορετικά φινιρίσματα στα P10 και P10 Plus κυκλοφορώντας για αρχή δύο νέα μοναδικά χρώματα το Greenery (Πράσινο) και το Dazzling Blue (Μπλε), τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τα Ceramic White (λευκό), Dazzling Gold (χρυσό), Prestige Gold (χρυσό), Graphite Black (μαύρο), Rose Gold (ροζ χρυσό) and Mystic Silver (ασημένιο).
Ο άλλος τομέας που κάνει τα νέα smartphones της Huawei να ξεχωρίζουν είναι η συνεργασία της εταιρίας με την Leica. Αυτό σημαίνει ότι το Huawei P10 διαθέτει διπλή κάμερα (μία 20MP με μονόχρωμο αισθητήρα και μία 12MP με έγχρωμο αισθητήρα) στο πίσω μέρος με SUMMILUX-H φακούς της Leica και διάφραγμα f/2.2 για πολύ φωτεινές φωτογραφίες, γεμάτες λεπτομέρεια.
Επίσης η κάμερα στο πίσω μέρος, διαθέτει laser autofocus και dual-tone LED flash ενώ μπορεί να κάνει λήψης video 4Κ. 
Εκτός όμως από την κάμερα στο πίσω μέρος το Huawei P10 είναι το πρώτο smartphone που έχει κάμερα με φακό Leica και στο μπροστά μέρος για να μπορούν οι χρήστες να τραβάνε ακόμα καλύτερες selfies. Έτσι με την πολύ φωτεινή (διάφραγμα f/1.9) 8MP κάμερα στο μπροστινό μέρος οι selfies πλέον αποκτούν άλλο νόημα ενώ τα εφέ που είναι διαθέσιμα κάνουν κάθε φωτογραφία έργο τέχνης. 

Το Huawei P10 επίσης διαθέτει αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο κεντρικό πλήκτρο στη πρόσοψη και όχι στο πίσω μέρος όπως οι προηγούμενες συσκευές της σειράς, το οποίο εκτός από το να ξεκλειδώνει τη συσκευή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους. Έτσι με ένα tap κάνει back, με κρατημένο πάτημα επιστρέφει στην κεντρική οθόνη και με swipe ενεργοποιείται ο task switcher.

Το  P10 Plus από την άλλη είναι ακριβώς ίδιο σχεδιαστικά με το P10 με βασική διαφορά στο μέγεθος της οθόνης (5,5 ιντσών) και στην μπαταρία η οποία είναι στα 3,750mAh ενώ του P10 είναι στα 3,200mAh. Κατά τα άλλα το P10 Plus θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις μία με επεξεργαστή Kirin 960, με 4GB μνήμη RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο και μία με 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο ( όπως και στο P10 και στις δύο εκδόσεις του P10 Plus ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να επεκταθεί με χρήση κάρτας microSD αφού διαθέτει υβριδικό slot για δύο nano SIM κάρτες ή για μία nano SIM και μία κάρτα microSD).
Το λειτουργικό των νέων smartphone της Huawei είναι το ανανεωμένο EMUI 5.1 το οποίο βασίζεται φυσικά στο Android λειτουργικό της Google. 
Τέλος τα Huawei P10 και P10 Plus αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο σε τιμή €649 το Huawei P10, €699 για την έκδοση του Huawei P10 Plus  με τα 4GB RAM και 799€ για την έκδοση του Huawei P10 Plus με τα 6GB RAM. 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε