Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Τελικά ποιες αναρτήσεις λογοκρίνει το Facebook;

Τελικά ποιες αναρτήσεις λογοκρίνει το Facebook;

Οι εργαζόμενοι του Facebook είναι μπερδεμένοι με τα κριτήρια του Facebook για το ποιες αναρτήσεις χρηστών πρέπει να αφαιρούνται από την πλατφόρμα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου

 
Μερικά από τα εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι του Facebook, διέρρευσαν στο διαδίκτυο και όπως φαίνεται, τα κριτήρια που έχουν οριστεί για τον διαχωρισμό των αναρτήσεων που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο είναι «αντιφατικά» και «περίεργα». 
 
Τα εγχειρίδια αυτά, χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των συντονιστών του Facebook, σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 
Όμως όπως φαίνεται, οι συντονιστές του Facebook αισθάνονται «σύγχυση» αφού έχουν στη διάθεσή τους μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα για να αποφασίσουν εάν κάποια ανάρτηση μπορεί να παραμείνει ή πρέπει να διαγραφεί από την πλατφόρμα.
 
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Facebook παραδέχεται ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται εντός της εταιρείας και καλύπτουν μια ευρεία σειρά ευαίσθητων θεμάτων, όπως ρητορική μίσους, πορνογραφική εκδίκηση, αυτοτραυματισμός, αυτοκτονία, κανιβαλισμός και βίαιες απειλές. 
 
Σύμφωνα με ορισμένους συντονιστές του Facebook, η διαδικασία λήψης αποφάσεων που έχουν σχέση με σεξουαλικό περιεχόμενο και αν αυτό μπορεί να παραμείνει ή όχι στην πλατφόρμα, προκαλεί σύγχυση.
 
Σε δηλώσεις της η Μόνικα Μπίκερτ, επικεφαλής παγκόσμιας πολιτικής της ιστοσελίδας, δήλωσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά ώστε να κάνουμε το Facebook όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, ενώ παράλληλα κύριο μέλημά μας είναι η ελευθερία του λόγου». 
 
«Αυτό απαιτεί πολλή σκέψη για την απάντηση λεπτομερών και δύσκολων ερωτήσεων και η σωστή τοποθέτηση είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας», προσέθεσε η ίδια.
 
Μην ξεχνάμε επίσης οτι το Facebook εκτός από τους υπαλλήλους χρησιμοποιεί και ειδικούς αλγόριθμους οι οποίοι εξετάζουν αυτόματα αμφισβητούμενες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα, ενώ ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν δημοσιεύσεις τις οποίες θεωρούν ανάρμοστες. 
 
Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 επιπλέον υπαλλήλων για τον έλεγχο του περιεχομένου που αναρτάται στην πλατφόρμα της.
 
Τέλος εκπρόσωποι του βρετανικού φιλανθρωπικού οργανισμού NSPCC, αναφέρουν ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Facebook είναι ιδιαίτερα «ανησυχητικός». 
«Πρέπει να προβούν σε περισσότερες ενέργειες από απλά την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού. «Το Facebook και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να ελέγχονται ανεξάρτητα και να τους επιβάλλονται πρόστιμα όταν αποτυγχάνουν να κρατήσουν τα παιδιά και τους έφηβους ασφαλείς».

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε