Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Το Facebook ετοιμάζει αυτόματη μετάφραση με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης!

Το Facebook ετοιμάζει αυτόματη μετάφραση με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης!

Για να μπορούν όλοι οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να επικοινωνούν μεταξύ τους, το Facebook έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει μία νέα υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης.

Με τη χρήση Περιπλεγμένων Νευρωνικών Δικτύων (Convolutional Neural Networks – CNN) το Facebook θέλει να μπορέσει να καταφέρει να προσφέρει αυτόματες μεταφράσεις και μεταγλωττίσεις στη γλώσσα του κάθε χρήστη του.
Το Facebook με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας δεν θέλει απλά να μπορεί να κάνει  μεταφράσεις λέξη προς λέξη αλλά να μπορεί το σύστημα να εντοπίζει τα κοινά σημεία στο κείμενο και στη συνέχεια να προβλέπει την εξέλιξη της φράσης παρέχοντας με αυτό τον τρόπο ακριβέστερη και ταχύτερη μετάφραση. Φυσικά όσο περνάει ο καιρός, το σύστημα μαθαίνει και η διαδικασία γίνεται όλο και πιο γρήγορη.
Σύμφωνα με το Facebook η λειτουργία μετάφρασης είναι στην κορυφή της λίστας του, για να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να συνδεθούν όλοι οι χρήστες του μεταξύ τους και να μπορεί ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να διαβάζει αναρτήσεις και να παρακολουθεί videos στη γλώσσα που προτιμά με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και ταχύτητα.
Τέλος το Facebook έχει ανοίξει τον κώδικα σε όλους (open-source) έτσι ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ανάλογα  με τις ανάγκες του.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε