Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αγρότες: Απόβαση στην Αθήνα – Οι αφίξεις και το ραντεβού στην πλατεία Βάθη [pics]

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr
ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Το λιμάνι του Πειραιά γέμισε αγρότες που ανεβαίνουν στην Αθήνα. Το μεσημέρι η μεγάλη συγκέντρωση με στόχο να πιέσουν την κυβέρνηση…

Στην Αθήνα βρίσκονται από το πρωί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής χθες το βράδυ από τα Χανιά για να λάβουν μέρος στο πανελλήνιο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα. Κατά την διάρκεια της άφιξης τους στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες αντίκρισαν την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης χωρίς πάντως να υπάρξουν «παρατράγουδα». Λίγο αργότερα έφτασαν συνάδελφοί τους από το Ηράκλειο και ξεκίνησαν για την Αθήνα…

Απέχουν οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας

Με αποχή από το σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά σταθερά στα μπλόκα τους και έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτούς, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συνάντησή τους στο κτίριο της οδού Ζαλοκώστα (16.00) υπό τον επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής, Γιάννη Δραγασάκη, και με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Τροφίμων και Ανάπτυξης.

Οι αγρότες του νομού της Λάρισας, οργανώνονται με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής επιτροπής Μπλόκων και ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τους αγρότες στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ. Παράλληλα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της να ενώσουν τη φωνή τους με τους μικρομεσαίους αγρότες.

Στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ (12 μ. – 15 μ.μ.), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30-15.30), όπως και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, των δήμων και της Περιφέρειας. Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Πηγή: zarpanews.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε