Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αίγινα: Βίντεο – ντοκουμέντο από τις στιγμές της διάσωσης! Μαρτυρίες-σοκ για τον χειριστή του ταχύπλοου: “Έφυγε και δεν τους έριξε ούτε σωσίβια”!

Αίγινα: Βίντεο – ντοκουμέντο από τις στιγμές της διάσωσης! Μαρτυρίες-σοκ για τον χειριστή του ταχύπλοου: “Έφυγε και δεν τους έριξε ούτε σωσίβια”!

– Ποινική δίωξη για κακουργήματα ασκήθηκε στον χειριστή του ταχύπλοου – Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή
– “Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους” είπε ο δικηγόρος και συγγενής του κατηγορούμενου
– Μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων καταγγέλλουν ότι έφυγε αμέσως μετά τη σύγκρουση χωρίς καν να βοηθήσει τα θύματα
– Τραγικές σκηνές έξω από τα δικαστήρια με συγγενείς θυμάτων
– Θρήνος για το 5χρονος κοριτσάκι που πέθανε μαζί με τον μπαμπά του – Συγκλονίζει η θεία της μικρής που πήγε στα δικαστήρια με τη φωτογραφία της
– Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία

Την ώρα που χειριστής του ταχύπλοου οδηγούνταν στα δικαστήρια για την τραγωδία της Αίγινας, ένα βίντεο – ντοκουμέντο ερχόταν στη δημοσιότητα… Ένα βίντεο με τις τραγικές σκηνές που ακολούθησαν, μετά τη φονική σύγκρουση του τουριστικό -και γεμάτου με κόσμο- τουριστικού σκάφους, με το ταχύπλοο του 77χρονου.

Δείτε το βίντεο που έπαιξε στην τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, με τους σοκαρισμένους επιβάτες να προσπαθούν να πιάσουν ένα σωσίβιο για να σωθούν: 

Τα λόγια των ανθρώπων που επέζησαν αλλά και των συγγενών τους, είναι σκληρά για τον χειριστή του ταχύπλοου. Όχι μόνο έσπευσε να εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος, αλλά όπως θα ακούσετε να λένε, δεν μπήκε κάν στον κόπο να πετάξει ένα σωσίβιο στους ανθρώπους που προσπαθούσαν να σωθούν.

“Έφαγε 5 χρονών κοριτσάκι και τον αδερφό μου 44 χρονών”!

Συγκλονίζει η θεία της 5χρονης μικρής που ξεψύχησε μετά την τραγωδία, μαζί με τον 44χρονο μπαμπά της. Η γυναίκα, κρατώντας στα χέρια της τις φωτογραφίες των θυμάτων, πήγε το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου οδηγήθηκε ο χειριστής του ταχύπλοο.

Λυκουρέζος: Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους

Στο χειριστή του σκάφους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργήματα. Ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο και συγγενή του κατηγορούμενου, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, “η υπερασπιστική γραμμή είναι ότι η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους”

 

Νωρίτερα, είχαν εκτυλιχθεί τραγικές σκηνές έξω από τα δικαστήρια, μόλις οι συγγενείς των θυμάτων αντίκρισαν τον κατηγορούμενο.

“Δολοφόνε” φώναζαν στον 77χρονο έξω από τα δικαστήρια

 Δεν πρόλαβαν καλά καλά οι λιμενικοί να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου με το οποίο μετέφεραν στα δικαστήρια του Πειραιά τον 77χρονο χειριστή του φονικού ταχύπλοου και συγγενείς των θυμάτων τον περίμεναν εκεί και με δάκρυα στα μάτια και με τις φωτογραφίες των νεκρών στα χέρια τον αναθεμάτιζαν! Η θεία του 5χρονου κοριτσιού του φώναζε: “Δολοφόνε κοίτα τι έκανες!” και κρατούσε στα χέρια της φωτογραφίες του νεκρού αδερφού της και της νεκρής ανιψιάς της.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν εξω από τα δικαστήρια του Πειραιά ήταν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Συγγενείς αλλόφρονες έβλεπαν τον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής των δικών τους ανθρώπων. Του έδειχαν τις φωτογραφίες και του έλεγαν για το κακό που τους έκανε. Οι λιμενικοί τον φυγάδευσαν στο εσωτερικό των δικαστηρίων.

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας. Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης (17.08.2016) συνοδεία ανδρών του Λιμενικού έφυγε από το λιμεναρχείο της Αίγινας, όπου κρατούνταν από το απόγευμα της Τρίτης, ο 77χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου, που διεμβόλισε λάντζα που μετέφερε παραθεριστές στο νησάκι Μονή, απέναντι από την Πέρδικα.

Ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου “Ντουέντε”, που υποστηρίζει πως δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος και πως δεν είχε δει ποτέ το πλοιάριο “Αντωνία” πριν το χτυπήσει και το κόψει στη μέση, μεταφέρθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά για να περάσει αυτόφωρο και να δώσει απαντήσεις για την τραγωδία.

Μια τραγωδία με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα πεντάχρονο κορίτσι. Ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στην Αίγινα. Την ώρα του δυστυχήματος, στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014, υποστήριξε ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο. Το περιβάλλον του 77χρονου χειριστή υποστηρίζει πως εξαιτίας της ηλικίας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ ζητήθηκε από ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας βεβαίωση πως είχε νοσηλευτεί με πολλαπλών θρομβώσεων στα κάτω άκρα.

Όσον αφορά στον 58χρονο κυβερνήτη της λάντζας, κάτοικοι της Αίγινας τον χαρακτηρίζουν πολύ έμπειρο ναυτικό, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που ανέφεραν πως όταν είδε το ταχύπλοο «κόρναρε για να το ειδοποιήσει, χωρίς να υπάρχει χρόνος για ελιγμό προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση».

Ο γιος του νεκρού χειριστή του τουριστικού σκάφους - ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

Το χρονικό της τραγωδίας

Η φονική σύγκρουση συνέβη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Αίγινας. Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, μεταφέροντας παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, το ταχύπλοο σκάφος, το εμβόλισε με ταχύτητα και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινούταν με μεγάλη ταχύτητα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε με δύναμη πάνω στο τουριστικό, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε. Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ένα κοριτσάκι πέντε ετών και ο πατέρας του και άλλοι δυο ενήλικες. Για σχεδόν 20 λεπτά όσοι βρίσκονταν πάνω στο πλοιάριο έμειναν στη θάλασσα. Όταν έφτασαν τα πρώτα σωστικά συνεργεία ανέσυραν από τη θάλασσα τους διασωθέντες και τρεις σορούς: του 58χρονου καπετάνιου, του 5χρονου κοριτσιού και του 44χρονου πατέρα του. Λίγο αργότερα ανασύρθηκε και το πτώμα ενός άντρα αγνώστων στοιχείων, που εντοπίστηκε από βατραχάνθρωπους σε βάθος 20 μέτρων.

Το πεντάχρονο κορίτσι έπεσε στη θάλασσα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του, που επίσης σκοτώθηκε, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να προστατέψει εκείνη και τον αδερφό της. Οι προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών να σώσουν το 5χρονο παιδάκι δεν είχαν αποτέλεσμα. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 9χρονος αδερφός του κοριτσιού.

Μια 29χρονη τουρίστρια από την Ουκρανία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, το πόδι της 29χρονης γυναίκας είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή. Η νεαρή τουρίστρια υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο 16χρονος που είχε διακομιστεί με αναπνευστικό πρόβλημα αναπνευστικό και αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
Με πληροφορίες και από ert.gr, ΑΝΤ1

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε