Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανατροπή στην τραγωδία του Μεσολογγίου – Ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα – Και οι δύο πνίγηκαν

Ανατροπή στην τραγωδία του Μεσολογγίου – Ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα – Και οι δύο πνίγηκαν

– Συγκλονιστικά τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στο Μεσολόγγι
– Ο άνδρας που βρέθηκε στη θέση του οδηγού δεν είχε δίπλωμα αυτοκινήτου!
– Πνιγμό έδειξε η νεκροψία και στους δύο φίλους
– Τι δήλωσε η ιατροδικαστής
– Θρήνος στο Μεσολόγγι, την Τρίτη οι κηδείες
– Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έσκασε το λάστιχο στο μοιραίο ΙΧ

Ανατροπή στο θρίλερ του Μεσολογγίου, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς ήταν ο ένας από τους δύο φίλους, που δεν είχε δίπλωμα αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζήτησαν το όνομα του στα τερματικά της ΕΛ. ΑΣ από όπου προέκυψε ότι δεν κατείχε δίπλωμα αυτοκινήτου.

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους επιλέχτηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητο ο Κορδώσης και όχι ο ιδιοκτήτης του Βασίλης Γρατσάνης.

Ενδεχομένως ο Κορδώσης να ανέλαβε να οδηγήσει το αυτοκίνητο στην επιστροφή επειδή ο φίλος του είχε πιεί.

 

Πνιγμό δείχνει η νεκροψία

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εκπομπής Live –Νews στο Ε με τον Νίκο Ευαγγελάτου, η νεκροτομή στον έναν από τους δύο άνδρες, τον Βασίλη Γρατσάνη, δείχνει ότι η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα πραγματοποίησε απόψε νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Βασίλη Γρατσάνη και διαπίστωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό, ενώ έφερε μικρές εκχυμώσεις στις κνήμες.

Κανένα ίχνος ή εύρημα δεν συνηγορεί σε εγκληματική ενέργεια, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, “ο θάνατος προήλθε από πνιγμό εντός ύδατος” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο θάνατος του δεύτερου άνδρα οφείλεται επίσης σε πνιγμό…

Έσκασε το λάστιχο;

Ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι αν η εκτροπή του οχήματος είχε γίνει αντιληπτή τη στιγμή που σημειώθηκε, ίσως να είχαν προλάβει τους δύο φίλους ζωντανούς…

Την ίδια ώρα η αυτοψία στο σημείο δείχνει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος στο σημείο, γεγονός που συνηγορεί υπέρ του σεναρίου ότι ο οδηγός είτε δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έτσι το αυτοκίνητο κατέληξε στο αυλάκι παρασύροντας στον θάνατο τους δύο φίλους…

Όσον αφορά στις έρευνες, για το πώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έσκασε το λάστιχο της αριστερής μπροστινής ρόδας.

Την Τρίτη οι κηδείες

Στο μεταξύ την Τρίτη στη 1:00 μετά το μεσημέρι θα γίνει στα Πηγάδια Παλαιομάνινας η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 3:00 το μεσημέρι, θα γίνει στην Πεντάλοφο, η κηδεία του Γιάννη Κορδώση.

Τραγικός επίλογος

Το αυτοκίνητο των δύο ανδρών εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού – Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση.

φωτο από eurokinissi

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τα πτώματα των δύο φίλων που σύμφωνα με πληροφορίες φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο βρέθηκε αφού προηγουμένως είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί.

φωτό από eurokinissi

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών διενεργείται προανάκριση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την τραγωδία

Ολοκληρώθηκε, σήμερα (4-1-2016) το πρωί, η συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν εξαφανισθεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από τη περιοχή του Αιτωλικού.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού – Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση (καλαμιές κ.λ.π. ) το αυτοκίνητο του 35χρονου, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί. Στη συνέχεια άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο και ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών.

Σημειώνεται ότι, για τους δύο άνδρες είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 18.00 ώρα της 01-01-2016, στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, από συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς είχαν αναχωρήσει από τις οικίες τους στις 31-12-2015 αργά το βράδυ και έκτοτε δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους.

Για τον εντοπισμό των δύο ανδρών οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αχαΐας, προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Η αγωνιώδης αναζήτηση, τα ερωτηματικά και το χρονικό της τραγωδίας

Όλες αυτές τις μέρες οι συγγενείς των δύο ανδρών περνούσαν ώρες αγωνίας. Τα ίχνη των δυο ανδρών χάθηκαν μετά από διασκέδαση τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και οι οικογένειες τους βίωσαν δραματικές στιγμές.

Η εξαφάνιση των δύο ανδρών είχε δηλωθεί από συγγενικά τους πρόσωπα στις 6:00 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο άνδρες είχαν αναχωρήσει από τα σπίτια τους αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Το δράμα κορυφώθηκε όταν το μεσημέρι εντοπίστηκε στο κανάλι το αυτοκίνητο του 35χρονου.

Το μοιραίο αυτοκίνητο εντόπισε κάτοικος της περιοχής που τηλεφώνησε στην αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα οι συγγενείς τους μάθαιναν την τραγική είδηση. Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt.gr, ο θείος του Βασίλη Γρατσάνη…

Όπως φαίνεται στο επόμενο βίντεο, το αρδευτικό κανάλι βρίσκεται δίπλα σε δρόμο, πολύ κοντά σε σπίτια της περιοχής Κατοχή Μεσολογγίου.

Στο σημείο βρέθηκαν και συγγενείς των δύο ατόμων, που λίγη ώρα νωρίτερα έκαναν έκκληση και μέσω του NewsIt.gr, για πληροφορίες και μαρτυρίες που θα βοηθούσαν στην επίλυση του θρίλερ. “Μου είχε πει οτι θα γυρίσει στις 06.00 το πρωί να πάμε στα ζώα αλλα δεν εμφανίστηκε ποτε”, είπε στο NewsIt.gr η κ. Αλεξάνδρα, μητέρα του 35χρονου Βασίλη. Τελευταία φορά εθεάθησαν απο τις κάμερες ασφαλείας εργοστασίου στις 4 παρα δέκα τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσινι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάμερες κατέγραψαν ενα μαύρο Toyota Corolla με αριθμό κυκλοφοριας ΑΙΚ 7885. Αυτό που βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε αρδευτικό κανάλι. “Ηταν στον Πενταλοφο και μετα κατέβηκαν στο Λεσινι. Αυτο έδειξαν οι κάμερες απο εκει και πέρα δεν ξερουμε τιποτα. Και που άλλου πήγαν; Δεν ξερουμε τιποτα. Μου ειχε πει οτι θα γυρίσει στις 6 το πρωί”, ανέφερε χαρακτηριστικα στο Newsit.gr, η μητέρα του Βασίλη. “Εχει κινητοποιηθεί εκτός απο την αστυνομία και την πυροσβεστική όλος ο κόσμος και συμμετέχει στις έρευνες για να βρεθούν τα παιδια. Δεν μπορειτε να φανταστείτε τι γίνεται”, συνέχισε συγκινημένη.

“Συμμετέχω και εγώ στις έρευνες ήρθα απο Αθήνα. Δεν εχουμε κατι προς το παρόν. Δεν τους ειχα δει την παραμονή. Ήρθα απο Αθήνα για να συμμετάσχω στις έρευνες και εγώ με τη σειρά μου”, δήλωσε νωρίς το πρωί στο Newsit, ο θειος του Βασίλη, Πέτρος Γρατσάνης, που λίγες ώρες αργότερα θα επιβεβαίωνε την τραγική κατάληξη της υπόθεσης…

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε το πρωί και βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε σούπερ μάρκετ του χωριού τους, η οποία έχει καταγράψει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δυο άνδρες τα ξημερώματα της πρώτης μέρας του νέου χρόνου. Το αυτοκίνητο έχει καταγραφεί λίγο αφού οι δυο άνδρες άφησαν φίλο τους στο χωριό, με τον οποίο είχαν βγει για να διασκεδάσουν. Είναι η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν στο χωριό πριν εξαφανιστούν…

ΦΩΤΟ από onairnews.gr

ΦΩΤΟ από onairnews.gr

ΦΩΤΟ από onairnews.gr

ΦΩΤΟ από onairnews.gr

Οι δύο φίλοι που είχαν βγει για διασκέδαση στο Πεντάλοφο τις πρώτες ώρες του 2016, φαίνεται ότι μετά τις 5.00 τα ξημερώματα ήταν στην περιοχή του Νεοχωρίου.

φωτό από onairnews

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIT.gr, η αστυνομία έχει στα χέρια της το στίγμα από τα κινητά τους τηλέφωνα και αυτό, δείχνει ότι από τις 05:05 τα ξημερώματα μέχρι τις 05:15, οι δύο άνδρες ήταν εκεί. Το στίγμα τους έχει καταγραφεί από την κεραία του χωριού.

φωτό από onairnews

Κάποιοι μίλησαν ακόμη και για καυγά σε νυχτερινό μαγαζί όπου διασκέδαζαν, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία. Κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί οι δυο άνδρες να βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, τονίζοντας πως στην περιοχή πριν μερικές μέρες είχε γίνει και σύλληψη για διακίνηση χασίς.

φωτό από onairnews

Οι δυο άνδρες, σημειώνεται, πως δεν είχαν απασχολήσει ποτέ την αστυνομία.

ΦΩΤΟ: NewsIt/ eurokinissi/ Onairnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε