Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν στην Ουγγαρία (ΦΩΤΟ)

Oι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα λίγη ώρα πριν τον απεγκλωβισμό (φωτό από larissanet)
Oι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα λίγη ώρα πριν τον απεγκλωβισμό (φωτό από larissanet)

Μετά από μια περιπέτεια 30 και πλέον ωρών οι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα, που είχαν εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας εγκλωβιστεί σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας, επιστρέφουν οδικώς στη Λάρισα.

Ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής για τους μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Μ1, περίπου 110 χιλιόμετρα πριν από τη Βουδαπέστη όταν το σχολικό λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω της χιονοθύελλας.

Οι μαθητές πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους στην Αυστρία και την Ουγγαρία, όταν μεταξύ των δύο χωρών συνάντησαν χιονοθύελλα και το λεωφορείο που τους μετέφερε, εγκλωβίστηκε στον αυτοκινητόδρομο μαζί με άλλα οχήματα.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη, κλιμάκιο στελεχών της πρεσβείας με επικεφαλής τον Έλληνα πρόξενο, Γιάννη Σταματέκο, έφτασε στο σημείο, ύστερα από εξάωρο ταξίδι.

Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με τα παιδιά, διαπίστωσαν ότι όλα ήταν καλά στην υγεία τους και, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, τα συνόδεψαν σε γειτονικό ξενώνα, όπου διανυκτέρευσαν.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφουν στη Λάρισα οι μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στην Ουγγαρία

Εγκλωβισμένοι στην Ουγγαρία μαθητές από τη Λάρισα

Αγωνία για έλληνες μαθητές λυκείου από τη Λάρισα – Έχουν εγκλωβιστεί στο πούλμαν εξαιτίας της πρωτοφανούς χιονοθύελλας στην Ουγγαρία

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε