Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δικάζεται ο δήμαρχος Πατρέων που αρνήθηκε να παραδώσει για έλεγχο τα στοιχεία εργαζομένων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών δικάζεται την Πέμπτη, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει για έλεγχο τους φακέλους με τα στοιχεία 324 εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν μετατραπεί, βάσει νόμου, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Πατρέων, “με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα”. 

Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι “το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2014, σύμφωνα με την οποία κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις”. 

Ακόμη, στο υπόμνημά του προς τον ανακριτή, τον Οκτώβριο του 2014, ο κ. Πελετίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν, μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ, καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου”. 

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η δημοτική Αρχή δεν θα συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων, θα συνεχίσει αταλάντευτα να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα που πλήττονται ανελέητα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση», και προστίθεται: «Θα αντιμετωπίσουμε τις διώξεις μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες του δήμου μας”. Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη γίνεται έπειτα από αναβολή που είχε δοθεί τον Ιούλιο του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε