Τρίτη, 18 Ιουν.
35oC Αθήνα

ΟΑΣΘ: Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

ΟΑΣΘ: Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ εκτελούν τα πρώτα τους δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη. Το καθένα μπορεί να εξυπηρετήσει 75 επιβάτες και έχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων…

Επίσημη πρώτη σήμερα για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που απέκτησε ο στόλος του ΟΑΣΘ. Από την έναρξη της πρωινής βάρδιας στη Θεσσαλονίκη, ήδη κυκλοφορούν στην πόλη 17 από τα συνολικά 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Προς το παρόν, τα οχήματα αυτά εκτελούν τα δρομολόγια των γραμμών 21 (Εύοσμος – Αριστοτέλους) και 29 (Πολίχνη – Αριστοτέλους) του ΟΑΣΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι 12 μετρα, χωρητικότητας 75 επιβατών. Η αυτονομία τους ξεπερνά με άνεση τα 300 χιλιόμετρα. Όλα τους διαθέτουν σύστημα κλιματισμού, εξαερισμού, ανακλινόμενα παράθυρα, θύρες usb, ειδική θέση για αναπηρικό αμαξίδιο και ράμπα για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στη μεσαία θύρα. Δείτε το βίντεο του thestival.gr.

Είναι αθόρυβα και μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενσωματωθούν και τα υπόλοιπα 93 ηλεκτρικά λεωφορεία σε γραμμές του ΟΑΣΘ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις