Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δικηγόροι εναντίον αστυνομικού- Τον κατηγορούν για παρέμβαση στο έργο της ανάκρισης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εναντίον του αξιωματικού, που λογομάχησε πρόσφατα με ανακρίτρια στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, στρέφονται οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης των πέντε Αλβανών, που κατηγορούνται για σύσταση σπείρας που “τροφοδοτούσε” με ναρκωτικά την περιοχή της Χερσονήσου, των Μαλίων και του Αγίου Νικολάου.

Οι τρεις συνήγοροι, όπως αναφέρει το cretalive.gr εξιστορούν το περιστατικό που σημειώθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, κατά την προσαγωγή των πέντε για να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με την αναφορά (με αποδέκτες τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Εισαγγελέα Εισαγγελέως Εφετών Ανατολικής Κρήτης, τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, το Γενικό Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου) λίγο πριν ξεκινήσουν οι απολογίες των πελατών τους, ο αστυνομικός μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας.

Λίγο αργότερα η πόρτα άνοιξε και η ανακρίτρια εμφανίστηκε μαζί με τον αστυνομικό, ζητώντας του να περάσει έξω από το γραφείο της.

Σύμφωνα με τους τρεις δικηγόρους, η απάντηση του προς την ανακρίτρια ήταν απαράδεκτη, καθώς φέρεται να της είπε «δεν πας καλά» προκαλώντας την οργή της ανακρίτριας που ζήτησε από τους αστυνομικούς της συνοδείας να τον απομακρύνουν, για να μη διατάξει να τον συλλάβουν.

Οι δικηγόροι διακρίνουν εκ μέρους του αστυνομικού απόπειρα παρέμβασης στο έργο της ανάκρισης καθώς και προσπάθεια να επηρεάσει την κρίση της σχετικά με την τύχη των κατηγορουμένων.

Παράλληλα κάνουν λόγο για ελλειπή δικογραφία, ενώ ζητούν να μην επαναληφθεί στο μέλλον (από το συγκεκριμένο αστυνομικό ή οποιονδήποτε άλλο) παρόμοια συμπεριφορά και ενέργειες, που “αφενός εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία, αφετέρου φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και απειλούν ευθέως το έργο και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη χώρα μας”.

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Αξιωματικός εναντίον ανακρίτριας για υπόθεση ναρκωτικών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε