Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2015: Εκπλήξεις και οκτακομματική βουλή δείχνει έρευνα φοιτητών του ΑΠΘ!

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης των φοιτητών
Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης των φοιτητών

Τη δημοσκόπηση για τις εκλογές έκαναν φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχαν προβλέψει με ακρίβει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος…

Προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση από την ερευνητική ομάδα τριών μεταπτυχιακών φοιτητών κατεύθυνσης Πολιτικής Ανάλυσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η διαδικτυακή έρευνα δείχνει πως πάμε για οκτακομματική βουλή με τους ΑΝΕΛ να μένουν εκτός. Συγκεκριμένα οι δυνάμεις που καταγράφουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 24,6%
ΣΥΡΙΖΑ 23,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,4%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 7,5%
ΚΚΕ 4,8%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,6%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4,2%
ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ 3,7%
ΑΝ.ΕΛ. 1,8%

H διαδικτυακή έρευνα διεξήχθη από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2015 και έτσι δεν έχει προλάβει κάποια γεγονότα, όπως την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με λίστα εκ μέρους των κομμάτων αλλά και την απόφαση για μη συμμετοχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου των κομμάτων ΚΙΔΗΣΟ και ΛΑΟΣ (για τον λόγο αυτό οι ψηφοφόροι τους έχουν προστεθεί στην αδιευκρίνιστη ψήφο).

Σε ποσοστό 6.5% ανέρχεται ο αριθμός όσων επιλέγουν την συνειδητή αποχή από τις εκλογές. Τα αποτελέσματα δείχνουν οκτακομματική Βουλή, καθώς σε σχέση με τον Ιανουάριο δύο καινούργια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή (Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων), ενώ ένα κόμμα με εκπροσώπηση στην τελευταία Βουλή (Ανεξάρτητοι Έλληνες) φαίνεται να μην πιάνει το κατώφλι εισόδου του 3%.

Στην ερώτηση “Συμφωνείτε με την προκήρυξη εκλογών” περίπου 6 στους 10 (60.2%) διαφωνούν με την προκήρυξη εκλογών και 4 στους 10 συμφωνούν (39.8%).

Όσον αφορά το ρόλο που πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι έπαιξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη διαπραγμάτευση, θετικό ρόλο πιστεύει ότι έπαιξε το 15.7%, αρνητικό το 38.5%, ενώ ότι το δημοψήφισμα δεν επηρέασε τη διαπραγμάτευση, θεωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτώμενων (45.8%).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε