Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ειδομένη: Αναχώρησε με πρόσφυγες για τη Βέροια το πρώτο από τα είκοσι λεωφορεία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αναχώρησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα για τη Βέροια το πρώτο από τα συνολικά 20 λεωφορεία που έφτασαν νωρίς το πρωί στην Ειδομένη με σκοπό να μεταφέρουν όσους πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν, σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

Την ίδια ώρα, η ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που έφευγαν. Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει σιωπηρή διαμαρτυρία για περίπου μισή ώρα.

Μια ακόμη ομάδα προσφύγων ενημερώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ειδομένη, Μάρκο Μπουόνο, έχουν καταγραφεί 400 άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Σύροι.

Μία νεαρή Σύρια, η Ντόχα, η οποία βρίσκεται εδώ και 39 ημέρες στην Ειδομένη, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν καταστεί ανυπόφορες και θέλει να δώσει την ευκαιρία στο παιδί της να ζήσει καλύτερα για όσο διάστημα χρειαστεί να περιμένουν στην Ελλάδα έως ότου μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: REUTERS

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε