Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εξέγερση μεταναστών στη Σάμο! Απείλησαν τους αστυνομικούς και έφυγαν από το hot spot – Κατάληψη στο λιμάνι – ΦΩΤΟ & BINTEO

ΦΩΤΟ από το i-samos
ΦΩΤΟ από το i-samos

– Απειλούσαν με μαχαίρια και γυαλιά για να τους ανοίξουν τις πόρτες του Κέντρου
– Εκεί ήταν μόνο δύο αστυνομικοί για 560 μετανάστες
– Μετά από διαπραγματεύσεις οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες και οι μετανάστες έφυγαν με προορισμό το λιμάνι για να μπουν σε πλοίο
– Μέχρι αυτή την ώρα προσπαθούν να τους πείσουν να επιστρέψουν στο κέντρο μεταναστών αλλά… χωρίς αποτέλεσμα

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, οι 560 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο Κέντρο Μεταναστών, άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κρατησή τους και ζητούσαν από τους ΜΟΝΟ δύο αστυνομικούς που ήταν εκεί, να τους ανοίξουν τις πόρτες για να φύγουν! Ταυτόχρονα έδιωξαν και την εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτησή τους αρνούμενοι να δεχθούν φαγητό όπως διαβάζουμε στο i-samos.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και δύναμη της αστυνομίας του λιμενικού, της Frontex αλλά και διακριτικά του στρατού, έφτασαν στο σημείο για να γίνουν προσπάθειες να μεταπειστούν! Όμως, όσο περνούσε η ώρα οι μετανάστες εκνευρίζονταν περισσότερο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να απειλούν με μαχαίρια και σπασμένα κομμάτια γυαλιού!

Άλλοι προσπάθησαν να ρίξουν την κεντρική είσοδο ενώ άλλοι άρχισαν να δραπετεύουν από την αφύλακτη περίφραξη! Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις δύο ωρών, οι επικεφαλείς της Αστυνομίας αποφάσισαν για την δική τους ασφάλεια, αφού υπήρχαν πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι, να ανοίξουν τις πόρτες.

ΦΩΤΟ από το i-samos

ΦΩΤΟ από το i-samos

ΦΩΤΟ από το i-samos

Σύμφωνα με το i-samos, 250 άτομα άρχισαν ομαδικά να κατευθύνονται μέσα στους δρόμους της πρωτεύουσας, για να φθάσουν με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων στην παραλιακή οδό. Οι κάτοικοι της πόλης όπως ήταν αναμενόμενο, αναστατώθηκαν…

ΦΩΤΟ από το i-samos

Οι μετανάστες “εγκλωβίστηκαν” από ισχυρές δυνάμεις απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου και άρχισαν  διαπραγματεύσεις ώστε να μεταπειστούν και να γυρίσουν πίσω στο Κέντρο, σε αντίθεση με τα δικά τους σχέδια να πάνε στο Λιμάνι Μαλαγαρίου, με την ελπίδα να περάσει κάποιο πλοίο να τους πάρει.

Σύμφωνα με το aegaio.blogspot, οι μετανάστες φωνάζουν συνθήματα στο λιμάνι, όπως “Όχι στην Τουρκία ευχαριστούμε Ελλάδα”.

ΦΩΤΟ από το i-samos

Πηγή: i-samos, aegaio.blogspot

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε