Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εν μέσω σκληρής λιτότητας πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για να πάει με ιδιωτικό τζετ στην Κάλυμνο

Εν μέσω σκληρής λιτότητας πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για να πάει με ιδιωτικό τζετ στην Κάλυμνο

Πρωτοσέλιδο σχεδόν σε όλες της εφημερίδες της Σλοβενίας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, ναύλωσε ιδιωτικό τζετ για να έρθει για διακοπές στην Κάλυμνο, πριν από λίγες ημέρες, ενώ διεξάγονταν σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της σλοβενικής κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα μέτρα λιτότητας και το ίδιο χρονικό διάστημα είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη για το σκάνδαλο «Patria» στην Αυστρία, αλλά ζήτησε να εξαιρεθεί επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

«Ο Γιάνεζ Γιάνσα και η οικογένειά του έκαναν το ταξίδι με ιδιωτικό αεροπλάνο, ο ίδιος πλήρωσε τα έξοδα, αλλά παραμένει ασαφές, ποιος πλήρωσε τα έξοδα των μελών της προσωπικής του φρουράς. Κατά κανόνα τα έξοδα τους καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό», σύμφωνα δημοσιεύματα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Mladina» και της δωρεάν εφημερίδας «Žurnal24».

Γνώστες εκτιμούν ότι το κόστος της ιδιωτικής πτήσης ανέρχεται μεταξύ 10.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο το οποίο αναλογεί σε τρεις ή επτά μηνιαίους μισθούς του πρωθυπουργού, ο οποίος αμοίβεται με 3.000 ευρώ το μήνα, τονίζεται στο δημοσίευμα της «Žurnal24».

Στο δημοσίευμα της «Mladina» αναφέρεται ότι οι διακοπές διήρκεσαν από τις 28 Απριλίου έως τις 3 Μαϊου και τονίζεται ότι ο Γιάνσα ζήτησε να εξαιρεθεί και να μην καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Βιέννης στις 3 Μαϊου στη δίκη των μεσαζόντων στην υπόθεση «Patria», την αμυντική συμφωνία της Σλοβενίας το 2006 με την φινλανδική βιομηχανία.

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» ήταν η πρώτη που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάσα ότι Γιάνεζ Γιάνσα έκανε διακοπές στην Ελλάδα σε ορειβατική κατασκήνωση κατά την αργία της Πρωτομαγιάς.

Η σλοβενική κυβέρνηση πρότεινε να καταργηθεί στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας η αργία της 2ης Μαϊου.

Διαβάστε

Σλοβενία: Τεράστια η συμμετοχή στη γενική απεργία για τα μέτρα λιτότητας

 

Απειλούν τον Σλοβένο πρωθυπουργό – “Να προσέχεις όταν είσαι μόνος σου”

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε