Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φλώρινα: Δηλητηρίασαν αρκούδα 240 κιλών

Φλώρινα: Δηλητηρίασαν αρκούδα 240 κιλών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2012 | 13:48
Πρώτη δημοσίευση: 03.05.2012 | 13:41

Η μεγαλόσωμη ενήλικη αρκούδα εντοπίστηκε νεκρή από δηλητηρίαση στους Ψαράδες Πρεσπών, από ανθρώπους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι ο θάνατός της προήλθε από δηλητηρίαση καθώς, στην ίδια περιοχή, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε εντοπιστεί ως "δόλωμα" με φυτοφάρμακα, μια νεκρή αγελάδα.

Η αρκούδα ήταν αρσενική, ενήλικη (10-12 ετών περίπου) και βάρους 220-240 κιλών!
Η ημερομηνία θανάτου του ζώου δεν είναι γνωστή, αλλά με βάση το στάδιο της αποσύνθεσης στην οποία βρισκόταν, εκτιμάται πριν από περίπου 4 εβδομάδες.

Στην περιοχή των Ψαράδων Πρεσπών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου, το πρόβλημα με τα δηλητηριασμένα δολώματα είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά από τον Φορέα Διαχείρισης, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και τους κατοίκους.

Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ευρώπης και σε χώρες της Μεσογείου και πλήττει σημαντικά τα αρπακτικά πουλιά, καθώς και είδη απειλούμενων θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα (Ursus arctos), ο λύκος (Canis lupus), ο λύγκας της Ιβηρικής χερσονήσου (Lynx pardinus).

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Σωτήριο έργο για τις αρκουδες στην Εγνατία

Ηράκλειο: Μαχαίρωσε σκύλο επειδή πλησίασε το τραπέζι με το κρέας!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο