Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανεξέλεγκτη φωτιά ΤΩΡΑ στη Ρόδο! Μανιασμένος αέρας φυσάει στην περιοχή! Εκκενώνεται το χωριό – Ήδη έφυγαν οι ηλικιωμένοι – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από rodiaki
ΦΩΤΟ από rodiaki

– Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή της Νότιας Ρόδου κοντά στο χωριό της Απολακκιάς
– Ο δυνατός αέρας δυσκολεύει τα πράγματα και πλέον η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη
– Έχει γίνει ήδη μερική εκκένωση του χωριού – Έμειναν μόνο άνδρες που βοηθούν στην κατάσβεση
– Δύο Καναντέρ ξεκίνησαν από τη Σάμο για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης ενώ επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
– Συνεχής ενημέρωση

 

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς και κατευθύνεται προς Σιάννα…

ΦΩΤΟ rodiaki

ΦΩΤΟ από rodiaki

Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού αλλά στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι εντάσεων 7 μποφόρ. Γι’ αυτό και γρήγορα η φωτιά έγινε ανεξέλεγκτη. Έχει ζητηθεί η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης με πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με την rodiaki, δύο Καναντέρ απογειώθηκαν ήδη από την Σάμο για να βοηθήσουν από αέρος στο έργο της κατάσβεσης. Επίσης από αέρος θα επιχειρήσει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στη Ρόδο.

Επίσης, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν με κάθε τρόπο και εκείνοι να ελέγξουν την πυρκαγιά.

ΦΩΤΟ από τη rodiaki

Εκκενώνεται ήδη η Απολλακιά – Έφυγαν από τον οικισμό όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ενώ στο σημείο κατευθύνεται και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της Απολλακιάς και δηλώνουν έτοιμες να το υλοποιήσεις σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Συν τοις άλλοις έχουν ζητηθεί από όσους κατοίκους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να απομακρυνθούν από τον οικισμό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη οι ηλικιωμένοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στη rodiaki ο αντιδήμαχος Γιώργος Πόκκιας, ότι δηλαδή έχει ξεκινήσει η μερική εκκένωση της Απολακκιάς, κυρίως για λόγους ασφαλείας και οι πολίτες μεταφέρονται στην Κατταβιά. Στην ουσία στο χωριό θα παραμείνουν μόνο οι άνδρες κάτοικοι που βοηθούν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Πόκκια η φωτιά είναι πιο επικίνδυνη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ από το πρωί ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη σε προγραμματισμένο ταξίδι και δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα για ενίσχυση αυτών που ήδη επιχειρούν στην περιοχή.

Τέλος ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής που βρίσκεται επίσης στο σημείο, σε δηλώσεις του στην “Ροδιακή”, τόνισε ότι η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη απ’ όσα ο ίδιος αντιλαμβάνεται, χωρίς ωστόσο να είναι ειδικός, και θα πρέπει να υπάρξει άμεση και έγκαιρη υποστήριξη στις ήδη υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, για να μπορέσει να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, rodiaki

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε