Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η έκκληση της μητέρας του 7χρονου Ράμι: Ελπίζω στη βοήθειά σας για να σωθεί το παιδί μου – ΒΙΝΤΕΟ

Η έκκληση της μητέρας του 7χρονου Ράμι: Ελπίζω στη βοήθειά σας για να σωθεί το παιδί μου – ΒΙΝΤΕΟ

Η ιστορία του 7χρονου Ραμί αναδεικνύει μια επιπλέον τραγική πτυχή προσφυγικής κρίσης.

Ο 11χρονος Ράμι πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται στη Γερμανία μαζί με τον πατέρα του. Η μητέρα και τα τρία του αδέλφια βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Τη συγκλονιστική τους ιστορία έφερε στο φως ο βρετανικός τύπος. Η 35χρονη Μανάλ απευθύνει έκκληση σε Ελλάδα και Γερμανία να βοηθήσουν να σωθεί το παιδί της.

“Τα άλλα τρία μου παιδιά είναι πιθανοί δότες γι’ αυτό πρέπει το συντομότερο να πάμε στη Γερμανία, για να μπορέσει να γίνει η μεταμόσχευση που θα του σώσει τη ζωή”.

Ο μικρός Ράμι διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin όταν ήταν έξι χρόνων. Στη Συρία μαινόταν ήδη ο πόλεμος. Η προσφυγιά για την οικογένεια ήταν μονόδρομος. Στην αρχή βρήκαν καταφύγιο στον Λίβανο, ωστόσο η νοσηλεία του 11χρονου εκεί ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή. Στη συνέχεια βρέθηκαν στην Τουρκία, όπου ένας γιατρός με δικά του έξοδα έστειλε τον πατέρα και τον γιο στην Γερμανία.

Η μάνα με τα αδέλφια του Ράμι έμειναν πίσω. Πέρασαν με φουσκωτό στη Λέσβο κι από κει στην Ειδομένη. Τώρα φιλοξενείται χάρη σε εθελοντές σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

“Είμαστε 4 μήνες χωριστά. Ψυχολογικά αυτό με έχει επιβαρύνει πολύ και κυρίως το παιδί. Έκανε ένα χειρουργείο που κράτησε 10 ώρες κι εγώ η μάνα του δεν ήμουν κοντά του όταν βγήκε. Ήθελα τόσο να τον αγκαλιάσω και να τον φιλήσω. Κι όμως ήμουν μακριά του…” λέει η Μανάλ.

“Ελπίζω στη βοήθεια της κυβέρνησής σας. Αυτό που θέλω είναι να πάω γρήγορα κοντά του, το συντομότερο. Να δώσω αίμα κι εγώ και τα παιδιά για συμβατότητα, να γίνει καλά ο Ράμι και να είναι με τα αδέφια του…”

Ελλάδα και Γερμανία έχουν κινήσει τις διαδικασίες για επανένωση της οικογένειας για ανθρωπιστικούς λόγους. Στη Γερμανία έχει κατατεθεί αίτηση για άσυλο που αναμένεται να έγκριθει με διαδικασία έξπρες και ίσως τη Δευτέρα η Μανάλ με τα αδέλφια του Ραμί ταξιδέψουν για να βρεθούν στο πλευρό του και να τον αγκαλιάσουν επιτέλους…

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε