Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η χώρα σε πύρινο κλοιό- Καίγονται Γιάννενα, Πιερία, Ηγουμενίτσα και Βοιωτία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολύ δύσκολη και η αποψινή μέρα για την πυροσβεστική που βλέπει με το πέρασμα της ώρας να αυξάνονται τα μέτωπα της φωτιάς…

Τέσσερις φωτιές ξέσπασαν, σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 17.00, στο νομό Πιερίας, όπως ανέφερε η Π.Υ. Κατερίνης.     Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον προαύλιο χώρο εργοστασίου κατασκευής ψυγείων, στην Καλλιθέα του νομού Πιερίας.

Από τη φωτιά κάηκαν ένα επαγγελματικό φορτηγό αυτοκίνητο, μία πλατφόρμα φορτηγού, δύο λέβητες θερμοκηπίου μεγάλης ισχύος, ενώ απετράπη – χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής – η μετάδοση της φωτιάς σε δεξαμενή υγραερίου 7 κυβικών μέτρων, που βρισκόταν στο προαύλιο του εργοστασίου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η φωτιά, που εκδηλώθηκε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Κορινού – Περίστασης, στο νομό Πιερίας. Καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις και ξερά χόρτα. Τα δρομολόγια του ΟΣΕ εκτελούνται κανονικά.

Τέλος, δύο ακόμη πυρκαγιές, που ξέσπασαν στην περιοχή Αλυκές Κίτρους Πιερίας και στο δημοτικό διαμέρισμα Χράνη του δήμου Κατερίνης, έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στις φλόγες η Ηγουμενίτσα

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στις 18.30, στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας, απέναντι από το λιμάνι, στο σημείο όπου υπήρχαν μέχρι πριν λίγες βδομάδες τα παραπήγματα των λαθρομεταναστών και τα οποία είχαν κατεδαφιστεί μετά την απομάκρυνσή τους.

Εκτός από την Πυροσβεστική της Θεσπρωτίας και ένα αεροπλάνο, προωθούνται δυνάμεις πυρόσβεσης και από τα Γιάννινα. Όμως, αυτές δεν επαρκούν, γιατί στην περιοχή των Ιωαννίνων είναι σε εξέλιξη τρία μέτωπα φωτιάς: στην Καστρίτσα, το Ορεινό και Αργυροχώρι Πωγωνίου και στην Κακαβιά. Για τη φωτιά της Ηγουμενίτσας, ζητήθηκε η ενίσχυση των υδροφόρων οχημάτων και προσωπικού και από τη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονες πυρκαγιές σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

Η πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή της Τιθορέας πολύ κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από την πρώτη στιγμή, με ό,τι μέσα διέθεταν ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε – σύμφωνα με το lamiareport.gr – σε δασική έκταση κοντά στο Θούριο, μεταξύ Χαιρώνειας και Λιβαδειάς. Επιχειρούν 1 αεροσκάφος και 15 άνδρες με 6 οχήματα.

Καίγονται τα Γιάννενα για ακόμα μία μέρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Καστρίτσα και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Η δεύτερη μπήκε στο ελληνικό έδαφος χτες από την Αλβανία, όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ στην Καστρίτσα εκδηλώθηκε στις 11.45 το πρωί και καίει πουρνάρια.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αχαϊα
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στον Ψαθόπυργο Αχαΐας, ενώ λόγω της φωτιάς έκλεισε για προληπτικούς λόγους τμήμα της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου. Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 3 αεροσκάφη. Στις 19.30 το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο στη Ζάκυνθο

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Μακρύς Γιαλός, στις Βολίμες. Για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κομοτηνή: Κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο – Συνεχής οι εκρήξεις

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε