Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ηγουμενίτσα: Απάντηση Παπουτσή για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Ηγουμενίτσα: Απάντηση Παπουτσή για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2011 | 12:41
Πρώτη δημοσίευση: 20.04.2011 | 12:22

Δεν υφίσταται ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Ηγουμενίτσα εκτιμά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής...

απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλου για το πρόβλημα με τη συσσώρευση λαθρομεταναστών στην περιοχή. Αδύνατη κατά τον υπουργό η σύλληψη για κάποιους από τους μετανάστες που κινούνται πέριξ του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, διότι «ικανός» αριθμός κατέχει δελτία κατάθεσης αιτήματος ασύλου.

Σε έγγραφό του που απέστειλε στη Βουλή με αφορμή την ερώτηση του κ. Βελόπουλου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στη Θεσπρωτία, ο κ. Παπουτσής ενημερώνει ότι στη χώρα λειτουργούν 58 Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης εκ των οποίων 31 υπηρεσίες δραστηριοποιούνται κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της χώρας.

Ειδικά για τον λιμένα Ηγουμενίτσας, που αποτελεί μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου-εξόδου της χώρας προς την Ευρώπη, ο υπουργός αναφέρει ότι οι αλλοδαποί συγκεντρώνονται κατά ομάδες κοντά στο λιμάνι, στις περιοχές των δημοτικών διαμερισμάτων του Λαδοχωρίου-Γραικοχωρίου του δήμου Ηγουμενίτσας, διαμένοντας σε πρόχειρα καταλύματα (παραπήγματα) ή εγκαταλελειμμένες οικίες με απώτερο στόχο να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο