Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ηλεία: Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων

Ηλεία: Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.10.2012 | 14:05
Πρώτη δημοσίευση: 31.10.2012 | 14:04

Τα χέρια ψηλά έχουν σηκώσει οι φαρμακοποιοί της Ηλείας βλέποντας τα ράφια των φαρμακείων τους να αδειάζουν με ανησυχητικό ρυθμό.

Σύμφωνα με το PatrisNews οι φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζουν να μην προμηθεύουν την αγορά του φαρμάκου με τα φαρμακευτικά σκευάσματά τους, για τα οποία έχουν καταθέσει ενστάσεις στην επιτροπή τιμών.
Έτσι, οι φαρμακοποιοί της Ηλείας βρίσκονται σε μια ασταμάτητη επικοινωνία, δανείζοντας ο ένας τον άλλο, για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς που έχουν ανάγκη από τα φάρμακά τους.

Μια ματιά στα ράφια των περισσότερων φαρμακείων σε όλη την Ηλεία, είναι ικανή για να κατανοήσει κανείς το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει από τις ελλείψεις, που οδηγούν σε ανησυχία και φόβο εκατοντάδες ασθενείς, οι οποίοι ζουν καθημερινά με την αγωνία για το αν θα βρουν τα φάρμακα από τα οποία κρέμεται η υγεία ή σε ορισμένες περιπτώσεις η ίδια η ζωή τους.

Σοβαρότατο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν βαριά πάσχοντες και χρόνια ασθενείς καθώς ανάμεσα στα φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη είναι αντικαρκινικά φάρμακα, φάρμακα για την αντιμετώπιση του ζαχάρου, της πίεσης, του θυρεοειδούς, κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά κυριολεκτικά «πετάνε» από τα ράφια και οι ασθενείς βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόγνωση.

"Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε οι αποθήκες να πουλούν με νέες τιμές, όπως και οι εταιρίες. Δυστυχώς οι τιμές που βγάλει το υπουργείο έχουν πολλά λάθη με αποτέλεσμα να είμαστε ακόμα στην αναμονή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εταιρίες να μη στέλνουν φάρμακα στις αποθήκες και όσες έστειλαν το κάνουν με δελτία αποστολής γιατί δεν μπορούν να τιμολογήσουν, ενώ το ίδιο κάνουν και οι αποθήκες", εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια γνωστά φάρμακα λείπουν από τα ράφια   Διαδώστε αυτό το άρθρο