Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αντίστροφη μέτρηση για το φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από την 1η έως την 20η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο, με γλυπτά ύψους ακόμη και τριών μέτρων, υπό την αιγίδα και φέτος του δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης, με τους γλύπτες να δημιουργούν τα θαυμάσια, εφήμερα έργα τους, σε δύο παραλιακά σημεία: στην Αμμουδάρα και λίγα μέτρα μακριά από τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού.

Το φεστιβάλ είχε πραγματοποιηθεί πιλοτικά πέρυσι με επιτυχία, καθώς οι γλύπτες φιλοτεχνούσαν επί ημέρες θαυμάσια έργα με άμμο, τα οποία θαύμασαν χιλιάδες επισκέπτες.
 
Φέτος το φεστιβάλ γλυπτικής θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από τις 3 έως και τις 20 Ιουνίου, καθώς οι γλύπτες τις πρώτες ημέρες θα εγκιβωτίζουν την άμμο στα καλούπια, όπου στη συνέχεια θα δημιουργούν τα έργα τους μπροστά στον κόσμο! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα από άμμο αναμένεται να παραμείνουν στους χώρους τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η προσέλευση του κοινού θα είναι ελεύθερη.
 
Το πρωτότυπο εικαστικό γεγονός, μοναδικό πανελληνίως στο είδος του, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνεται από τον σύλλογο Γυναικών Μαλεβιζίου «Μέλισσα» σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση, ενώ βασικοί χορηγοί είναι επιχειρήσεις, κυρίως από το χώρο του τουρισμού.
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γλυπτικής, Γιούρι Μίσκο, η γλύπτρια Λουντμίλα Μίσκο και ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης. Το θέμα του φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο είναι «Καλοκαιρινές διακοπές» και το μήνυμα της πρωτότυπης διοργάνωσης είναι και φέτος «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες».
 
«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως θεσμού που προάγει την τέχνη και συγχρόνως προβάλλει την Αμμουδάρα ως τουριστικό προορισμό, το δήμο μας, αλλά και συνολικά το τουριστικό προϊόν της Κρήτης» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Επίσης, ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε ότι «μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού πιλοτικού φεστιβάλ, με τους χιλιάδες επισκέπτες και με τις εικόνες των εντυπωσιακών γλυπτών από άμμο να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και σε πολλά σημεία του πλανήτη, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου καθιερώνει το θεσμό, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να συμβάλει στην προβολή του τόπου μας, μέσω της τέχνης και της εικόνας, σε όλο τον κόσμο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠE

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε