Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σάρκα και οστά παίρνει η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στο Ηράκλειο. Με σημείο αναφοράς την Κνωσό, το Ηράκλειο διαμορφώνει το δικό του δίκτυο «αρχαιολογικού περιπάτου» αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της πόλης και αναδεικνύοντας την αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.

Το πρόγραμμα Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Κνωσού, ενός από τα πλέον σημαντικά έργα όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο αποτελεί και μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Σύμφωνα με τo prismanews.gr, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ενημερώθηκε για την πρόοδο του προγράμματος στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων – Αναπλάσεις Α.Ε (ΕΑΧΑ) κ. Ντόρα Γαλάνη και τον τεχνικό Διευθυντή της Κρατικής Εταιρίας κ. Θεοδόση Ψυχογιό.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου με προτεινόμενες διαδρομές για πεζούς που θα συνδέουν το Ανάκτορο με τα περιφερειακά μνημεία (Βασιλική Έπαυλη, Καραβάν Σεράι, Οικία Αρχιερέα, Βασιλικός Τάφος, Μικρό Ανάκτορο, Βίλα Αριάδνη, Βίλα Διονύσου κ.α.) ενώ στόχος είναι η εκπόνηση μελέτης από την ΕΑΧΑ ΑΕ ενός Γενικού ρυθμιστικού πλαισίου (master plan) για την ευρύτερη περιοχή με αξιοποίηση των παλαιότερων μελετών, ένταξη των πρόσφατων δεδομένων και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της από τον Αρχαιολογικό Περίπατο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα: Αυτοκτόνησε στο υπόγειο οικοδομής της κόρης του!

Κρήτη:”Πάγωσε” όταν είδε την ανάρτηση του φίλου του, στο facebook!

Αγρίνιο:Ντοκουμέντο κρατικής αναλγησίας – Πιέζουν να επιστρέψει ο γιατρός… κοπανατζής!


Ρέθυμνο: Αυτός είναι ο Αλβανός που άνοιξε ”πυρ” σε αστυνομικούς!

Κρήτη: Κρουαζιερόπλοιο… έκπληξη στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Ηράκλειο: Ο εφιάλτης του κλέφτη, ξεκίνησε αμέσως μετά την κλοπή…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε