Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καρδίτσα: Κατολίσθηση ισοπεδώνει ένα ολόκληρο χωριό – Σοβαρότατες ζημιές σε 10 σπίτια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δέκα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές στο Ανθοχώρι, λόγω της μεγάλης κατολίσθησης που συνεχίζεται, στο συγκεκριμένο χωριό του Δήμου Μουζακίου – Τι λένε στο NewsIt κάτοικοι του χωριού…

Ένα μεγάλο μέρος του βουνού έχει αρχίσει να αποκόπτεται και παρασύρει συνολικά 10 κατοικίες οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές και ήδη έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Ο δήμος Μουζακίου έχει ήδη επικοινωνήσει με το ΙΓΜΕ προκειμένου να έρθει επιτόπου γεωλόγος να αποτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής και να προταθούν οι όποιες λύσεις προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Στο συγκεκριμένο σημείο έχει να παρουσιαστεί τόσο μεγάλο πρόβλημα από τη 10ετία του 1960 αλλά επιδεινώθηκε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης Κυριακής.

Όπως δήλωσε στο ΝewsIt o κάτοικος του χωριού Αθανάσιος Μπαϊράμης ”αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν άμεσα 10 σπίτια. Όταν ξεκίνησε η κατολίσθηση οι κάτοικοι πετάχτηκαν μέσα στη νύχτα έντρομοι. Ζητάμε άμεσα οι υπεύθυνοι να δώσουν λύση στο πρόβλημά μας…

Ακούστε εδώ τη δήλωση του κ.Μπαϊράμη

«Επικοινώνησα άμεσα με τον κ. Νικολάου στο ΙΓΜΕ προκειμένου να του αναφέρω το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο Ανθοχώρι και παράλληλα με έγγραφό μας από το Δήμο ζητούμε την άμεση αποστολή γεωλόγου ώστε να συνταχθεί η σχετική μελέτη και να υποδειχθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία της περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Γεώργιος Κωτσός.

«Παράλληλα ο Δήμος ετοιμάζει μελέτη για την αντικατολισθητική προστασία των ορεινών χωριών, καθώς προβλήματα κατολισθήσεων δεν έχουμε μόνο στο Ανθοχώρι, αλλά και στη Δρακότρυπα, την Πορτή, τη Βατσουνιά, το Πευκόφυτο, την Οξυά κλπ», κατέληξε ο Δήμαρχος Μουζακίου.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε