Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καθαρά Δευτέρα 2017: Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων και προσφορά εδεσμάτων και χαρταετών, διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι δημοτικές κοινότητες με αφορμή τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, στις 27 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, εκδήλωση με τίτλο “Κούλουμα 2017” με την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων διοργανώνει η 3η δημοτική κοινότητα στον Κεδρινό Λόφο (Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα), από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και χαρταετοί, ενώ θα συμμετάσχουν χορευτικά σχήματα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και του 3ου και 4ου παραρτημάτων ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ. Ασία και τον Πόντο, η 4η δημοτική κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Κούλουμα 2017”, στη διάρκεια της οποίας θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα. Η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο του Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (Κλεάνθους 57), από τις 11π.μ. με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Η 5η δημοτική κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Σας προσκαλούμε να γίνουμε μια παρέα» στο άλσος της Νέας Ελβετίας, από τις 11.00 το πρωί, με τα χορευτικά σχήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου και 4ου παραρτήματος του ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και χαρταετοί.

Με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο “Κούλουμα 2017”, που διοργανώνει η δημοτική ενότητα Τριανδρίας, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (πρώην πάρκο Γενναδίου Τριανδρίας), από τις 11π.μ., όπου και θα μοιραστούν στα παιδιά χαρταετοί. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου δημοτικού σχολείου Τριανδρίας (Τρικούπη 29 και Αγ. Σπυρίδωνος 2).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε