Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορινθία: Πέθανε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη φωτιά του Ζευγολατιού – Θρήνος για τον Αριστείδη Μουζακίτη!

ΦΩΤΟ από korinthostv
ΦΩΤΟ από korinthostv

Ο 33χρονος πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μάχη 4 ημερών. Είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας…

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε λίγο πριν τις 11.00 η πυροσβεστική: ”Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη. Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα και περί Ω/07:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017 λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του τριαντατριάχρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τον αδικοχαμένο πυροσβέστη είχε επισκεφθεί από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο. Ο 33χρονος είχε  τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματος του. Είχε διακομιστεί στην Αθήνα με ελικόπτερο και από την πρώτη στιγμή είχε δίπλα, τους στενούς συγγενείς του.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο, όπου δεν μπορούσαν να πλησιάσει το όχημα τους. Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα, αλλά στο δρόμο, για άγνωστο λόγο ανατράπηκε. Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

Ο ένας από τους άλλους τρεις βγήκε αμέσως από το νοσοκομείο, καθώς είχε μόνο μία αδιαθεσία, ενώ οι άλλοι δύο, οι οποίοι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, παρέμειναν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: korinthostv – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε