Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κωστής Πολύζος: Οργή στη Σιάτιστα – “Αν το έκαναν, να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών” λένε οι συγγενείς της μάνας

Κωστής Πολύζος: Οργή στη Σιάτιστα – “Αν το έκαναν, να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών” λένε οι συγγενείς της μάνας

– Δικαίωση και αγανάκτηση στο χωριό του Κωστή Πολύζου
– Όλοι υποψιάζονταν τη μάνα και τον πατριό του
– “Θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει”, λέει μια φίλη της μητέρας
– “Αν τον είχα εδώ, να βλέπατε τι θα του έκανα, που μας έκανε να ανησυχούμε…” έλεγε ο πατριός στους γείτονες
– “Πήγαινε στις εκκλησίες και ζητούσε να προσευχηθούν για να βρεθεί το παιδί της”
– Όλο το χρονικό και οι νέες μαρτυρίες

Θυμός δικαίωση και ανακούφιση είναι τα συναισθήματα που βιώνουν τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Σιάτιστας. Όλοι φαίνεται πως υποψιάζονταν τη μητέρα και τον πατριό του Κωστή για τη στυγερή δολοφονία του νεαρού και τώρα, 5 ολόκληρα χρόνια μετά νιώθουν δικαιωμένοι από την έκβαση της υπόθεσης.

Το συγγενικό περιβάλλον της μητέρας του Κωστή Πολύζου δήλωσε στο kozanilife: «Να καταδικαστούν με την εσχάτη των ποινών, αν το κάνανε αυτοί. Ο Κωστής δεν μας μιλούσε όταν ήταν μαζί τους, όταν ήταν μόνος του μας χαιρετούσε».
Συγκλονισμένοι δηλώνουν πως ακόμα δεν θέλουν να πιστέψουν πως μπορεί μια μάνα να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού της.

Οργή και αγανάκτηση στο χωριό

Παράλληλα όμως ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των ανθρώπων που έζησαν την αγωνία της εξαφάνισης του Κωστή και προσπάθησαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Από την αρχή όμως φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη συμπεριφορά του ζευγαριού.

“Ντρέπομαι που την είχα γειτόνισσα, ντρέπομαι που την είχα και φίλη μου…. Πώς μπόρεσε και το έκανε… έπρεπε ήδη να είχε αυτοκτονήσει, πώς έζησε 5 χρόνια, μ’ αυτό το βάρος στην ψυχή της; Να τη βάλουν μέσα και να μην τη βγάλουν ποτέ ξανά. Ο Κωστής ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια όσο ζούσε με τον πατέρα του, ήταν πολύ χαρούμενο και από τότε που πήρε τον δεύτερο τον άντρα της, από τότε άλλαξε τελείως ο Κωστής, αλλά και η μάνα του άλλαξε… ο έρωτας, το χρήμα… τι να πω», λέει μια από τις γειτόνισσες.

“Αχ αν τον είχα εδώ τι θα του έκανα που μας έκανε να ανησυχούμε” έλεγε ο πατριός στους γείτονες, λέει στην κάμερα μια κάτοικος του χωριού.

Φίλος Κωστή: Να ηρεμήσει η ψυχή του

«Δεν είμαι ικανοποιημένος, ικανοποιημένος θα ήμουν αν επέστρεφε ο Κωστής. Η δικαίωση είναι για την ψυχή του και όχι για μας, να ηρεμήσει η ψυχή του. Αν αυτοί δεν τον αγαπούσαν, υπάρχει πολύς κόσμος που τον αγαπούσε εδώ», μας είπε ο φίλος του, ο Σπύρος Καλαμπούκας, ο οποίος από την αρχή της εξαφάνισης του Κωστή ήταν αυτός που βοηθούσε στις έρευνες.

«Η μητέρα του Κωστή μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει αν ανέφερα στην Ασφάλεια ότι μου τηλεφώνησε προκειμένου να φανεί η ανησυχία της», μας λέει ο φίλος του άτυχου Κωστή.

“Πήγαινε στις εκκλησίες και ζητούσε να προσευχηθούν για να βρεθεί το παιδί της”

Είχε έρθει και μου είχε ζητήσει να βγάλω μια ανακοίνωση στο ραδιόφωνο ότι χάθηκε ο Κωστής λέει ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Πεσνικάς, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και κατηγορούμενος από την οικογένεια ενώπιον του ΕΣΡ ότι με τα λεγόμενα του φωτογράφιζε τη μητέρα και τον πατριό ως δράστες. Τελικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Ζητούσε από τους ιερείς να προσευχηθούν να βρεθεί ο γιος της συνεχίζει ο δημσιογράφος. Όλο το χωριό ψιθύριζε προσθέτει. Νιώθουμε δικαίωση αλλά και αγανάκτηση….

Αρνούνται τις κατηγορίες

Η μητέρα και πατριός του δολοφονημένου Κωστή Πολύζου αρνούνται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα και προσπαθούν να το φορτώσουν στον φίλο του 23χρονου.

“Ήθελε να μας μπλέξει” ισχυρίζονται, χωρίς ωστόσο να προσκομίζουν κανένα στοιχείο που να ενοχοποιεί τον κολλητό του αδικοχαμένου νεαρού.

Τον υποχρέωναν να παίρνει δάνεια

Την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα δάνεια που το ζευγάρι υποχρέωνε τον Κωστή να παίρνει. Ο νεαρός είχε φορτηγό και σχετικά καλό εισόδημα κι αυτός ήταν ο λόγος που δεχόταν απίστευτες πιέσεις από την οικογένεια του να ζητά συνεχώς δάνεια.

Τα οικονομικά ήταν το κυριότερο σημείο τριβής με τη μητέρα και τον πατριό του και όπως όλα δείχνουν αποτέλεσε τελικά και το κίνητρο της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Κωστή το ζευγάρι πλαστογράφησε την υπογραφή του 23χρονου προκειμένου να υπαχθεί στον Νόμο Κατσέλη…

Το διαμέρισμα του νεκρού πατέρα του Κωστή και το μοιραίο βράδυ

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Κωστής είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του που πέθανε από ανακοπή ένα διαμέρισμα στη Σιάτιστα Κοζάνης. Το σατανικό ζευγάρι πριν τη δολοφονία του νεαρού, τον ανάγκασαν να το πουλήσει γεγονός που χειροτέρεψε την κατάσταση στο σπίτι και την ήδη τεταμένη σχέση του 23χρονου με τη μητέρα και τον πατριό του.

Η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιος από τους δύο, μητέρα ή πατριός είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι το μοιραίο βράδυ τσακώθηκαν ξανά με το νεαρό για τα οικονομικά και του κατάφεραν θανατηφόρο χτύπημα με αντικείμενο στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο χωράφι του πατριού, το οποίο ο φερόμενος ως δράστης είχε “ξεχάσει” να δηλώσει στην κατάθεσή του ως δικό του.

Το “θέατρο” της μάνας στο Facebook

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες και αναρτήσεις από το προφίλ της μητέρας του Κωστή. Η μητέρα που συνελήφθη για τη δολοφονία του παιδιού της δεν έπαιζε θέατρο μόνο στα κανάλια όπου έβγαινε και τον έψαχνε. Το ίδιο έκανε και στο Facebook…

H γυναίκα είχε βάλει μάλιστα φωτογραφία προφίλ ένα κολλάζ από φωτογραφίες του παιδιού της…

Η μητέρα του Δέσποινα Χ, προσποιείτο διαδικτυακά την απαρηγόρητη από τον χαμό του παιδιού της ποστάροντας συνεχώς φωτογραφίες του νεκρού της γιου και δηλώνοντας ότι της ελειπε αφόρητα και ότι δεν έχει συνέλθει από τον θάνατό του….

Η ψυχρή αντίδραση της μάνας

Η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε χθες μια συνομιλία, που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας με την μάνα του Κωστή, όπου η ίδια κλαίει για το νεκρό παιδί της.

Η γνωστή δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης πως η μάνα ήταν τελείως ψυχρή, όταν της ανακοίνωσαν ότι το πτώμα που βρέθηκε άνηκε στον γιο της και μάλιστα προσπαθούσε να ψαρέψει τους δημοσιογράφους της εκπομπής για να μάθει ποιος ήταν ο μάρτυρας που τη νύχτα του φόνου είχε δει κάτι.

«Την ενδιέφερε να μάθει ποιος είναι ο μάρτυρας για να τον βρουν μετά, να μην φτάσει στις Αρχές», είπε η Αγγελική Νικολούλη.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο ΕΔΩ.

Το δύσβατο σημείο που πέταξαν το πτώμα

Την ίδια ώρα ο κυνηγός που βρήκε τον άτυχο Κωστή μισοφαγωμένο από τα σκυλιά στο χωράφι του πατριού του, αποκαλύπτει ότι οι δράστες είχαν κόψει και ρίξει κλαδιά στο σημείο για να κάνουν πιο δύσκολη την πρόσβαση.

Το χρονικό της ανατριχιαστικής υπόθεσης

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 49χρονης μητέρας του και του 42χρονου πατριού του, ως κατηγορούμενους για τον φόνο του νεαρού.
Της σύλληψής τους προηγήθηκε σχετικό ένταλμα των ανακριτικών Αρχών της Κοζάνης.

Το ζευγάρι συνελήφθη στην Ελευσίνα όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρχικά στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, στη συνέχεια, πιθανότατα να μεταχθούν στην Κοζάνη, προκειμένου να απολογηθούν στις εκεί ανακριτικές Αρχές για τις πράξεις που τους βαρύνουν.

Τα ίχνη του 23χρονου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ επτά μήνες αργότερα, το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο, από κυνηγό, σε χωράφι του πατριού του, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στη Σιάτιστα.

Το προανακριτικό υλικό περιήλθε στα χέρια του ανακριτή Κοζάνης, που, στη συνέχεια διενήργησε ενδελεχή έρευνα. Από την κύρια ανάκριση φαίνεται ότι προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της 49χρονης και του 42χρονου, ενώ, ακολούθως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον τους για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού (από κυνηγό) της σορού του Κωστή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Α.Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο.

Η επιμονή αντρών της Ασφάλειας Κοζάνης, αλλά και το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης – θρίλερ από τον σημερινό ανακριτή της Κοζάνης οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης και του πατριού, αλλά και της μητέρας του Κωστή, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια διέμεναν στην Αθήνα.

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος χάθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε η μάνα του, εκείνη τη νύχτα γύρω στις 23:30 το βράδυ, ο Κωστής επέστρεψε στο σπίτι, μετά από επίσκεψη σε φίλο του. Όπως έλεγε στην εκπομπή ”Φως στο Τούνελ” ήταν ευδιάθετος, έφαγε και έπαιξε με τον ετεροθαλή αδελφό του παιχνίδια στον υπολογιστή. Βγήκε για να διορθώσει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μία χαλασμένη βρύση και συνομίλησε για λίγη ώρα με κάποιον άγνωστο που είχε σταματήσει με το αμάξι του έξω από το γκαράζ της αυλής. Μπήκε στο σπίτι ξανά, έβαλε το μπουφάν του, πήρε μια ομπρέλα και είπε ότι θα πήγαινε και πάλι στο φίλο του, απ’ όπου μόλις είχε επιστρέψει. Όλα αυτά, μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μέσα σε μισή ώρα!

Οι μαρτυρίες που στοχοποίησαν μάνα και πατριό

Οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έφτασαν στα γραφεία της αστυνομίας, ανέφεραν πως είδαν τον άτυχο νεαρό να μπαίνει στο σπίτι του αλλά κανείς δεν τον είδε να βγαίνει. Κανένας δεν είδε το σταματημένο αυτοκίνητο όπως το περιγράφει ο ετεροθαλής μικρότερος αδελφός του. Κανένας δεν αντιλήφθηκε τον Κωστή Πολύζο να βγαίνει από το σπίτι του και να περπατάει με την ομπρέλα όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του.

Το πτώμα και το προφητικό όνειρο

Το πτώμα του Κωστή βρέθηκε 8 μήνες μετά την εξαφάνιση του, από τα σκυλιά ενός κυνηγού. Ήταν θαμμένος σε χωράφι στη θέση Πασά Γεφύρι, που ανήκει στον πατριό του και που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα. Περιμετρικά στο σημείο αυτό, υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα και μαζί με άλλα από αγκαθωτούς θάμνους, χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη για να μην πλησιάσει κανείς τον «τάφο».

Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με το χώρο. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Πριν ενημερώσει την αστυνομία, είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Με πληροφορίες από kozanilife, Φως στο Τούνελ, kozan.gr, kozanimedia

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε