Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Απολύθηκε γιατί πήρε αναρρωτική – Ξεσηκωμός των συναδέλφων του!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο γνωστό κατάστημα εστίασης στα Μάλια πραγματοποιούν στις 19.00 το απόγευμα τα μέλη του συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων…

καθώς οι ιδιοκτήτες του εν λόγω καταστήματος προχώρησαν στην απόλυση υπαλλήλου, επειδή πήρε αναρρωτική άδεια. Το ραντεβού στο Ηράκλειο είναι για τις 18.30 στον Άγιο Μηνά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου που δημοσιεύει το prismanews.gr, αναφέρεται: 
“Στην Ελλάδα της “βαριάς βιομηχανίας” του τουρισμού σε καιρό κρίσης και μνημονίου, κάποιες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της παροχής τουριστικών υπηρεσιών, συστηματικά αυθαιρετούν.

Εκμεταλλεύονται την διάλυση , κατ’ εντολή Τρόικα ,των εργασιακών σχέσεων, την δραματική αύξηση της ανεργίας , δηλαδή την αύξηση των απελπισμένων νέων που αναζητούν ένα μεροκάματο “όσα πάνε και όσα έρθουν “,να βγάλουμε την σεζόν και μετά βλέπουμε …

Στην Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας της καλοπέρασης και της χαλάρωσης και στην Κρήτη τη “ναυαρχίδας” του τουρισμού ,οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν δούλοι και επαίτες. Από το παιχνίδι δεν λείπουν βέβαια οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον χώρο του επισιτισμού του καφέ και των μικρογευμάτων.

Καταγγέλλουμε ότι στο υποκατάστημα επιχειρήσης εστίασης στα Μάλια ,απολύθηκε υπάλληλος επειδή νοσηλεύτηκε για 2 μέρες, κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού, μιας και στην τουριστική Κρήτη δεν δικαιούσαι να αρρωστήσεις. Βεβαία η παρανόμια δεν τελειώνει εδώ, από τη μέρα της απόλυσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και όπως ανακαλύψαμε εκ των υστέρων δεν υπάρχει καν πρόσληψη κατατεθειμένη στην επιθεώρηση εργασίας, είτε στον ΟΑΕΔ.

Τώρα τρέχουν να μας παρουσιάσουν μια κατά παραγγελία σύμβαση πρόσληψης, μιας και είναι πολύ της μόδας, στην Κρήτη και όχι μόνο, η δοκιμαστική εργασία για 2-3 μήνες, όσο διαρκεί η σεζόν δηλαδή. Αυτή είναι η κατάσταση στο χώρο του επισιτισμού στην Κρήτη του τουρισμού, έτσι εννοούν κάποιοι την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με εργαζόμενους ομήρους ,χωρίς δικαιώματα να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα: Πανικός σε παραλία – Έτρεχαν να σώσουν 10χρονο κορίτσι!

Λάρισα: Τον έκλεψε στην τράπεζα, αλλά ο παππούς ήταν παλικάρι!

Κάρπαθος:Αιχμαλωσία στα χρόνια της αθωότητας -Την απειλούσαν και την εξέδιδαν!

Δράμα: ”Φωτογράφος” παγίδεψε ανήλικη στο facebook-Στο σπίτι του έκρυβε βίντεο παιδικής πορνογραφίας!

Ηράκλειο: Αντιδράσεις, αλαλούμ και… κρυφτούλι, για την επίσκεψη Φούχτελ!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε