Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Δεήσεις σε εκκλησίες για να βρέξει – Έντονα προβληματισμένοι οι αγρότες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επτά ολόκληρους μήνες έχει να βρέξει σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης, με την κατάσταση να έχει γίνει τραγική για τις καλλιέργειες και τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Το Φράγμα Αποσελέμη που “εγκαινιάστηκε” πριν από λίγους μήνες στερεύει. Σε αρκετές εκκλησίες σε όλη την Κρήτη ήδη διαβάζονται ειδικές ευχές στις Θείες Λειτουργίες της Κυριακής, και γίνονται δεήσεις, προκειμένου να βρέξει, την ώρα που κάποιες ενορίες, όπως στα Ανω Καλέσα, όπως είπε ο εφημέριος παπά Μιχάλης Κτιστάκης, ετοιμάζονται και για λιτανεία, στις 6 Νοεμβρίου.

Στην Κρήτη τα παλαιότερα χρόνια, γίνονταν συχνά λιτανείες, όταν οι αγρότες ζητούσαν με προσευχές και περιφορά εικόνων τη βοήθεια του Θεού για βροχή, απαραίτητη για τη ζωή των καλλιεργειών και των ίδιων. Στη Μεσαρά, μία από τις πιο άνυδρες περιοχές του νησιού, η οποία ως γνωστόν δοκιμάζεται από την ανομβρία, με μόλις 3 χιλιοστά νερού φέτος (!), η τελευταία λιτανεία έγινε το φθινόπωρο του 2001, όταν οι κάτοικοι βρέθηκαν σε απόγνωση, και αποφάσισαν να προσευχηθούν στο Θεό για να τους βοηθήσει.

Πηγή: ekriti.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε