Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Διαμαρτυρία από νεκροθάφτες με… νεκροφόρες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών έχουν θέμα με την κατηγορία των… οχημάτων τους. Θέλησαν λοιπόν να διαμαρτυρηθούν και πήγαν με αυτά, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αυτό που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Κρήτης, είναι ότι τα αυτοκίνητά τους “βαφτίστηκαν” πλέον επιβατικά από επαγγελματικά. Αυτό σημαίνει βέβαια, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας.
Δηλαδή, εκεί που πλήρωναν 150 ευρώ το χρόνο, τώρα θα δίνουν από 800 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με τη νεκροφόρα που έχουν.

Όπως λέει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πιτσικάκης, η απόφαση της κυβέρνησης οδηγεί σε απόγνωση τους επαγγελματίες: “Για τα ίδια αυτοκίνητα ως επαγγελματικά πληρώναμε 150 ευρώ. Αν ο υπουργός τα θεωρεί επιβατικά ας έρθει να πάρει τη νεκροφόρα να πάει βόλτα την οικογένειά του!”, λέει ο κύριος Πιτσικάκης.

Μάλιστα, όπως λένε οι εκπρόσωποι του Σωματείου, η προτεινόμενη αλλαγή έχει αναδρομική ισχύ και αφορά και προηγούμενα έτη, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Eυρυπίδη Κουκιαδάκη, ο οποίος δεσμεύθηκε να θέσει το αίτημά τους στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών ενώ τους ζήτησε συγκριτικές καταστάσεις με τις χρεώσεις των τελών κυκλοφορίας μεταξύ των προηγούμενων ετών και των νέων σημειωμάτων που παρέλαβαν από τις εφορίες.

Ο κύριος Πιτσικάκης τονίζει πως είναι σε συνεννόηση με την πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών καθώς το θέμα δεν αφορά μόνο την Κρήτη ενώ απειλούν με ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις καθώς στα σχέδιά τους είναι και η άρνηση παραλαβής νεκρών από τα νοσοκομεία (!)

Η σημερινή εικόνα με τις νεκροφόρες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου είναι μόνο η αρχή, λένε οι ιδιοκτήτες που προς το παρόν αποχώρησαν δίνοντας διορία για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση…

Διαβάστε ακόμα:
Καβάλα: Έκλεψαν τη νεκροφόρα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε