Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Δραματικό ”ψαλίδι” στις πιστώσεις απειλεί με λουκέτο το πανεπιστήμιο!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Από μία κλωστή κρέμεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, αφού το υπουργείο ενέκρινε ελάχιστες πιστώσεις για έκτακτους διδάσκοντες…

Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι πιστώσεις είναι μειωμένες κατά 63% συγκριτικά με πέρσι και κατά 50% σε σχέση με τον τετραετή προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Ως συνέπεια, σύμφωνα με το cretalive.gr, το πρόγραμμα σπουδών σε όλα σχεδόν τα τμήματα εκτελείται οριακά ενώ πολλοί έκτακτοι διδάσκοντες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κατά πολύ μειωμένες αποδοχές.

Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Π.Κ., κ. Κωνσταντίνος Τζανάκης, τονίζει πως υπό τις σημερινές συνθήκες «δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα Πανεπιστήμιο, το θέμα έχει συζητηθεί και στη σύνοδο των πρυτάνεων».

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «έχεις αναγκαστεί ή να διώξεις κόσμο ή να προσλάβεις με μειωμένες αποδοχές κατά 20% με 30% σε σχέση με ό, τι θα έπαιρναν κανονικά». Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπάρχουν τμήματα που δεν πήραν καθόλου πιστώσεις ενώ όλα, όπως και οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω των ελλείψεων σε διδάσκοντες.

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μπουν λουκέτα σε τμήματα, όπως, άλλωστε, είχε γίνει σε προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ο κ. Τζανάκης απαντά πως είναι τόσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα που το κλείσιμο θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε